Kort maar krachtig

Alhoewel ik graag statisch op karper mag vissen, ga ik eigenlijk nog veel liever met een penhengeltje eropuit. Niks geen gesleur met bergen materiaal, maar lekker lichtbepakt een water langslopen in de hoop dat je ergens wat activiteit van karper ziet. Naar mijn idee veel spannender dan uren achter de steunen blijven zitten totdat de beetmelder je ervan op de hoogte brengt dat je beet hebt, alhoewel dat uiteraard ook z’n charmes heeft! In de warmere maanden van het jaar ben ik in ieder geval meer in de weer met m’n penhengel en soms kun je dan in korte tijd een mooie slag slaan.


Een paar weken geleden bijvoorbeeld, was ik even op voorverkenning op een stek waar ik later die week misschien een nachtsessie wou gaan draaien. Al snel bleek dat er in de bewuste hoek van het water de nodige karpers rondzwommen. In tien minuutjes tijd zag ik recht voor me in het midden een aantal vissen springen en rollen. De knoop werd snel doorgehakt en ik was op dat moment natuurlijk al vastberaden om later die avond nog even terug te rijden om vast wat te voeren.


Naar mijn idee een stuk spannender dan de statische visserij

Net voordat ik weer huiswaarts wou gaan besloot ik om toch de kanten nog wat verder af te lopen in de hoop daar misschien nog wat karpers te kunnen zien. In één hoekje zag ik direct een mooi bellenplakaat, op een metertje uit de kant. Op dit water komen nog weleens wat gasbellen uit de blubberbodem waar je je in kunt vergissen, maar in dit bellenspoor zat duidelijk beweging. Op dat moment schoot me te binnen dat ik m’n penhengel nog in de auto had liggen met alleen een bakje wormen als aas. Het was niet veel, maartoch. Bijvoeren werd dus lastig, maar de karper die daar over de bodem aan het schuimen was hoefde ik ook niet meer aan te sporen om te gaan eten.


Totaal onverwachts, maar uiteraard meer dan welkom!

Die had duidelijk de smaak te pakken en ik hoopte dat een dikke worm het klusje verder kon klaren. Deze liet ik vervolgens in lijn met het bellenspoor zakken en binnen een paar minuten liep het pennetje langzaam weg. De haak werd gezet, gevolgd door een flinke kolk. Al vrij snel kwam de karper voor de eerste keer aan het oppervlak en het bleek warempel nog om een flinke te gaan ook! Niet lang daarna lag er een mooie schubkarper in het net en kon ik tegen alle verwachtingen in die dag toch nog met een prachtige karper op de foto. Zo zie je maar, dat je op deze manier in zeer korte tijd zeker je visje kunt vangen. De temperatuur van het water loopt op, de vissen komen meer in beweging en zijn dus een stuk beter te lokaliseren. Soms is een simpele worm dan al meer dan voldoende!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.