Maak je eigen Hi Visual tijgernoten

Toen Aas voor Karpers vorig jaar met de Hi Visual hookbaits op de markt kwam was dit een regelrechte hit. De gekleurde en geflavourde tijgernootjes zorgden voor fantastische vangsten in binnen- en buitenland en velen hebben zelf geprobeerd om hun eigen gekleurde tijgernoten te maken. Niet gek natuurlijk, want het aas is een prachtig middel om de dressuur te doorbreken.
 


Inmiddels zijn de Hi Visual hookbaits door meerdere merken opgepikt en dat was voor AVK reden om op Carp Zwolle met een gloednieuw product op de markt te komen: Een doe-het-zelf pakket voor het maken van je eigen Hi Visual tijgernoten.
 


Het doe-het-zelf pakket bestaat uit drie bestandsdelen

Een pot met 700 gram witte tijgernoten
• Een kleurstof naar keuze (rood, oranje, geel of wit)
• Een flavour naar keuze (exotic, pineapple, tutti frutti of peanut)

Doordat je zelf je favoriete kleur en geur kunt selecteren kan je de Hi Visuals naar je eigen hand samenstellen. Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens het bereidingsproces andere flavours/vloeistoffen toe te voegen waar jij vertrouwen in hebt.
 


Vul de pot met water
 

Gebruiksaanwijzing

Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe jij ook je eigen Hi Visuals kunt maken. In het voorbeeld heb ik zelf gekozen voor de rode kleurstof en de peanut flavour, al zal je dat natuurlijk niet ruiken vanaf de foto’s ;)
 


Voeg de flavour en kleurstoffen toe
 

Fase 1

Stap 1: Vul de pot af met water
Stap 2: Voeg je flavour en kleurstof toe aan de pot, bewaar een klein beetje kleurstof
Stap 3: Sluit de deksel goed en schud de pot tot de kleurstof overal aanwezig is
Stap 4: Laat de pot 24 uur staan zodat de tijgernoten kunnen wellen
 


Deksel erop en schudden maar!
 

Fase 2

Stap 5: Voeg de inhoud van de pot in een pan en kook deze tussen 30 en 60 minuten
Stap 6: Voeg indien nodig nog wat water en het restant aan kleurstof toe
Stap 7: Laat de tijgernoten en het kookwater afkoelen en doe ze daarna terug in de pot. Let er op dat het water niet te heet is. Dit kan er voor zorgen dat de pot vervormt.
 


Kook de tijgernoten 30 to 60 minuten


De tijgernoten zijn nu klaar voor gebruik. Let er op dat de tijgernoten na bereiding beperkt houdbaar zijn. Het is daarom aan te raden om de tijgernoten in de vriezer te bewaren.
 


Klaar voor gebruik


Geen internet beschikbaar tijdens de bereiding? Er zit een gebruiksaanwijzing in de pot dus je kunt alles rustig nalezen. Veel plezier met combineren!

Link: www.aasvoorkarpers.nl
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.