Merde: Dag 14

Daar sta je dan een beetje appelig te doen aan een meer in Frankrijk. Van te voren naar ik dacht toch echt goed me huiswerk gedaan. Internet afgespeurd en Franse vissers benaderd. Alle info leek te kloppen en werd bevestigd van alle kanten. En toch ga je dan vreselijk hard op je gezicht. Het komt me niet vaak voor dat ik de mist in ga maar dit is echt een topper.
 


Stukje historie

In 2004 zag ik in een Frans blad een foto van een brute volschubkarper van 29 kg. Een juweeltje om te zien en mijn interesse was gewekt. Door omstandigheden kwam het er maar niet van om er te vissen. Dit jaar 2013 zag ik de foto weer langskomen en de bestemming voor het najaar was bepaald. Een perfecte combi omdat er een camping aan het meer lag kon ik mijn ouders ook nog eens meenemen die in een luxe chalet konden verblijven.  Uren ja zelfs dagen heb ik internet overhoop gehaald om de info te krijgen en wat zag het er veelbelovend uit.
 


De originele fully scaled die in 2005 dood werd gevonden  meer dan 30 kg


Ik wist inmiddels wel dat de grote volschub dood was gevonden in 2005 op een gewicht van 30 kg maar er zwom nog een volschub die rond die 26 kg woog. Nou daar kom ik graag me tent voor uit. De plannen waren gesmeed en ik zette alles op alles. Ik liet speciaal voor deze trip 100 kg van me favoriete aas, Mainline grange red rollen. Dat hadden ze zeker nog nooit gezien. Ook de hengels en lijnen werden aangepast. Er mocht enkel van de kant worden gevist. Geen boot en zelfs geen voerboot was toegestaan. Uren werden doorgebracht om het werpen te verbeteren om meer afstand te kunnen maken.
 


30 kg plus el morte


Alles ging goed, zelfs een vergunning kon ik regelen en vol goede moed vertrok ik naar het mooie Loiredal. En zoals u de afgelopen 13 dagen hebt kunnen lezen hebben we er alles aan gedaan om vis te vangen. Gedurende deze twee weken sprak ik met veel van de Franse vissers die langs kwamen. Vele lieten doorschemeren dat de vangsten dit jaar erg slecht waren en dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt. Vele spraken over een week of meer blanken. In eerste instantie dacht ik dat ze gewoon geen buitenlanders wilde zien en me zo wilden ontmoedigen. Ik viste hard, kneiterhard en met Guido erbij wisten we een paar aanbeten te krijgen. Maar het springen was steeds maar door een paar vissen. Iets wat me steeds meer opviel. Vanmiddag kwam er een man langs die hier al vele jaren viste en had hij een partij slecht nieuws!!!
 


Fully dood


Pfff drama. De grote spiegel van 30 kg plus is dood gevonden in mei van dit jaar. Ook de grote schub van 25 kg plus en de volschub van 25 a 26 kg dood. Vervolgens liet hij mij een mapje met foto’s zien van nog een 25 dode vissen allen tussen de 22 en 26 kg. Ik ben niet snel uit het lood geslagen, maar nu kreeg ik een keiharde dreun vol op me bakkes. KO.
 


Ik kan nog wel even door gaan
 

Daar sta je dan, na nog even door gevraagd te hebben blijkt dat in dit jaar de rivier een maand lang zo hoog stond dat deze een verbinding met het meer vormde.
 


27 kg dood


Ik heb ff geen woorden meer.
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.