Mogelijke troeven voor dressuurwater

Bepaalde troeven in je visserij kunnen soms net dat verschil maken. Op lastig dressuurwater werkte bij mij de tactiek van de voorgeweekte boilies goed. We visten op een moeilijk water op zondagnacht en woensdagnacht, uiteraard precies dan om de drukte te ontwijken. Het juiste tijdstip is daar op zich dus ook al een troef. Na de visserij tapten we altijd een emmertje water van het meer af en plaatsten per persoon 4 onderlijnen met een boilie reeds aan de hair en een serie losse boilies (dit werden de aanstaande voerboilies) hierin. Na 3 of 4 dagen weken werden deze ingezet tijdens de volgende sessie en leken dan veilig voor de sluwe karpers omdat ze dan waarschijnlijk de pH-waarde van het water aangenomen hadden.


Dan waren de boilies uiteraard uitgewasemd en bovendien zompig geworden. Vandaar dat we nog 2 extra onderlijnen met de boilie er al aan voorweekten zodat we bij een eventuele vangst de complete onderlijn konden vervangen zodat de boilie op de hair zo min mogelijk kwetsbaar te water ging. Dit heeft ons geen windeieren gelegd.


Herkenbaar en aantrekkelijk om hier een zandplaatje aan te leggen

De volgende troef was het zelf aanleggen van zandplaatjes. Op een druk bevist water met oude geslepen karpers was de bodem nagenoeg overal zo zacht als pap. Hier viel dus winst te behalen als je op een hard stuk ondergrond kon vissen en daar gingen we zelf voor zorgen. We gingen met verschillende teilen in de auto op pad om aan het strandje in de buurt zand te scheppen. De zandplaatjes die we maakten waren minder dan een vierkante meter groot en deze bevonden zich uiteraard pal onder de kant. Alleen wij wisten waar deze plaatjes lagen en met de tactiek van de voorgeweekte boilies hier aan toegevoegd in combinatie met voorvoeren (ook met voorgeweekte boilies) pasten we alle mogelijke troeven toe en bleek de puzzel goed te leggen. Ooit sprak ik een karpervisser die gratis aan kiezelstenen kon komen en de harde platen die hiermee gevormd kunnen worden blijven nog langer in tact.


Een lastige klant die op bovenstaande stek gevangen werd

Tot slot heb ik voor de lezer nog een mogelijke aastroef voor op dressuurwateren alwaar boilies een eind uitgevist zijn. Koop eens een zakje hazelnoten en laat ze even goed doorkoken. Een aantal zal gaan drijven en deze moet je hebben. Zo,n pop up hazelnoot moet je eens op een handje hennep lanceren op de juiste plek. Let wel; ik voerde dus geen hazelnoten bij maar gokte puur op de aparte uitwaseming van een enkele hazelnoot waarbij juist een beetje hennep moest stimuleren dat de pop up hazelnoot gepakt werd.


Leg hier maar eens een pop up hazelnoot op een handje hennep bij

Deze snelle en veilig (want onbekend) lijkende hap kan soms niet genegeerd worden. Tegen een wierbed, bij een hoekje vuil en in een verbindingssloot tussen 2 kommen waren stekken die mij zo een lastige topvis opgeleverd hebben. Succes is niet gegarandeerd maar wie niet waagt die niet wint.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.