Nieuwe Carp tools 2019

Elk jaar weer komen er zo nu en dan pareltjes van nieuwe tools uit om onze visserij te vergemakkelijken. Toegegeven, meestal zijn het producten die we al kennen en enkel in een ander, lees makkelijker, jasje zijn gegoten. Heel soms verrassen fabrikanten ons met tools waar we zelf nog niet eens aan hadden gedacht. In dit artikel behandel ik een aantal nieuwe tools die dit jaar zijn uitgekomen en allen, op hun eigen manier, een nieuwe wending geven aan het begrip carp tool. Laten we beginnen!

De nieuwe range Rig tools van Nash Tackle

Nash Bore Tool

We beginnen deze serie met misschien wel de tool van 2019! De Bore Tool van Nash is een speciale (verzink)boor waarmee je een kuiltje in je boilie kan boren. In dit kuiltje kan je prachtig een iets kleinere boilie, bijvoorbeeld pop-up, plaatsen die als het ware verzonken ligt in het kuiltje. Op deze manier creer je een prachtige snowman creatie waarbij je snowman één geheel is. Ben jij het helemaal zat dat je snowman maar een beetje over je hair danst, dan is het gebruik van deze tool tezamen met bijvoorbeeld Fox Edges Bait Bungs een garantie voor de perfecte snowman!

Met de nieuwe Bore Tool van Nash Tackle maak je de perfecte showman!

Carpleads Multi Tool

Ook dit jaar zijn er weer diverse multi tools uitgekomen waarbij de versie van het Duitse Carpleads een bijzondere functie heeft die andere multi tools nog niet eerder hadden. Naast dat deze multi tool is uitgerust met bekende tools als een knotpuller, hair gauge en stripper, bevat de tool een zogenaamde krimphulp (Shrink Aid). Een handige vorm waarmee je makkelijk een krimpkousje op je haak in de perfecte bocht kan vouwen om hem daarna te laten krimpen met bijvoorbeeld stoom. Deze kleine maar handige tool is uitgevoerd in het geel zodat je hem niet snel kwijtraakt in hoog gras. Interessant!

Met de Multi Tool van het Duitse Carpleads krimp je je rig in de perfecte curve. 

RidgeMonkey Multi Tool

We blijven nog even bij de multi tools want ook het vorstenaapje bracht dit jaar een multi tool uit. Deze 5 in 1 multi tool bevat functies als een stripper, 2 pullers, een ‘Tapered Point’  voor het maken van D-rigs bij bijvoorbeeld chodrigs en een ‘Stepped Point’ voor het maken van lussen in leaders en booms. Qua ontwerp is deze tool niet heel uniek. Er zijn immers meerdere merken die een soortgelijke tool op de markt hebben gebracht in het verleden. Dat deze tool is uitgerust in een Nite-Glo versie is dan wel weer nice. Een musthave voor de chodvissers onder ons die enkele functies zeer kunnen waarderen!

De glow in the dark Multi Tool van RidgeMonkey

RS Tackle Looptyers

Het maken van kleine lussen voor bijvoorbeeld de hair van je rig is voor velen vissers een crime. Vooral als je niet echt een vaste hand hebt of dikke vingers dan zijn kleine lusjes lastig te maken. Daarom dat er al sinds jaar en dag hele aardige looptyers te koop zijn om makkelijk kleine lusjes te maken. Ook ideaal als je een perfectionist bent en elk lusje even groot wilt hebben. Sinds dit jaar verkoopt het Duitse RS Tackle een hele aardige versie die zowel in een vaste variant als in een instelbare variant te koop is. Deze kleine tool is zwart geanodiseerd en past makkelijk in elke tacklebox. Eentje voor de puristen!

Maak de perfecte loop!

ESP Gizmo Rig Tool

Dat onderlijnen als de chod en aanverwante populair zijn hoef ik niemand meer te vertellen. Daarom dat er steeds meer tools op de markt komen om perfecte D-rigs en loops te maken. We bespraken net bijvoorbeeld al de Multi Tool van RidgeMonkey met enkele van deze functies en misschien ben je ook bekend met de Korda Chod It Tool. Een beetje in die trant bracht het Engelse ESP namelijk recent hun Gizmo Rig Tool uit. De Gizmo kenmerkt zich door een aantal functies. Zo bevat de tool drie groeven voor het maken van lussen in drie groottes, een opening om de haak door te steken om hem vervolgens aan te kunnen trekken en een puller aan de bovenzijde. 

De handige Gizmo Rig Tool van ESP

Wize Tackle Bait Needle

De Bait Needle van het Duitse Wize Tackle is onbeslist de meest bijzondere tool die dit jaar op de markt kwam. Deze tool is als het ware een combinatie van een dipstick en hard boilie needle in 1! Naast dat je makkelijk een gesoakte boilie uit je glugpot kan vissen en vieze handen hierdoor bespaart blijven, kan je met deze tool ook nog eens kracht zetten bij het door rijgen van je boilie en dat is vooral bij glibberige boilies best handig! De tool is bruikbaar voor 12mm tot 24mm boilies en daarmee geschikt voor de meest gangbare maten. 

Innovatie van Wize Tackle

Avid Carp Titanium Retracta Tools

Recent uitgekomen zijn de nieuwe Titanium Retracta Tools van Avid Carp. Deze ‘stiletto style’ tools zijn verkrijgbaar in 5 varianten te weten een splicing needle, gated needle, hair needle, hard bait hair needle en bait drill. Deze tools kenmerken zich doordat ze inschuifbaar zijn en hierdoor weinig ruimte innemen in je tacklebox. Daarnaast bescherm je de punten van je tools wanneer je ze inschuift en dat is wel zo veilig en duurzaam. Zoals de naam al zegt, zijn de naalden titanium gecoat waardoor ze enorm duurzaam en sterk zijn. Als laatste is elke naald voorzien van een kleur zodat je nooit de verkeerde pakt. Een set tools waarover is nagedacht! 

Stiletto style boilienaalden van Avid Carp

Strategy Insert Threader

Een goede line threader is voor mij het verschil tussen veel gevloek en het snel maken van een soepele leader. Strategy bracht dit jaar hun Insert Threader uit die perfect is voor het doorvoeren van je leader door bijvoorbeeld een inline loodsysteem of hun CS-System. Deze eenvoudige maar doeltreffende tool bevat een lus die je door het door te voeren product steekt. Vervolgens even je leader erachter klemmen en terugtrekken en klaar ben je! Een musthave!

Het doorvoeren van je leader was nog nooit zo makkelijk!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.