Nieuwe Carp tools 2020

Elk jaar weer komen er nieuwe tools uit om het het vissen een stukje makkelijker te maken. In deze editie geef ik je een update over nieuwe producten van onder andere PB Products, Dongbory, Carplife Products, Thinking Anglers en CarpSnatcher. Laten we beginnen!

PB Products Boilie Rasp

Ondanks dat ik merkte dat de meningen over dit nieuwe product verdeeld zijn, ben ik er zelf wel enthousiast over! De Boilie Rasp is een speciale rasp om de buitenmantel van boilies vanaf 18mm licht te raspen. Door het wegkrassen van de harde buitenmantel krijgen attractors sneller de kans om uit te lekken en maak je je kogelronde gladde boilie net iets ruwer en daarmee natuurlijker. Een andere toepassing is om hook baits te raspen en ze daarna te soaken. Door de open mantel zal veel meer liquid opgenomen worden wat zorgt voor een nog attractiever aasje. Een interessante vinding! 

Rasp de buitenmantel van je boilie open voor meer attractie!

Nieuwe range Thinking Anglers

Het Engelse cultmerk Thinking Anglers presenteerde eind 2019 hun nieuwe rig tools en die zijn vet! Deze range voorzien van groen handvat met TA logo bevat een Mini Bait Drill, 6mm Drill, Gate Latch Needle, Hard Hookbait Needle en een Hook Honer hakenvijl. De handvatten zijn ergonomisch vormgegeven en deze naalden en honer ademen kwaliteit. Een persoonlijke aanrader!

De catchy boilienaalden van Thinking Anglers

Dongbory Hair Gauge

Het Chinese Dongbory is één van de grootste en meest interessante aanbieders van carp tackle op Aliexpress. In hun assortiment zitten talloze interessante producten waaronder hun nieuwe Hair Gauge. Deze Hair Gauge heeft in eerste instantie veel weg van de versie die Solar Tackle ooit op de markt bracht. Toch is deze versie iets uitgebreider te noemen. Naast dat je hiermee in een handomdraai de lengte van je hair kan bepalen in lengtes van 10mm tot 40mm, is de 40mm lengte ook nog is voorzien van een knot puller. Naast deze versie hebben ze ook een feeder variant te koop waarmee je Quickstop hairs tot 39mm maakt en normale hairs tot 16mm. Interessant voor de matchvissers onder ons. 

Hair gauge en knot puller in 1!

PB Products Luminous Bait Drills & Needles

PB Products had natuurlijk al even glow in the dark boilienaalden en splicing needles op de markt. Voor 2020 hebben ze deze range vernieuwd en zijn de handvatten voorzien van een kleurtje om nog sneller de juiste tool te vinden. Naast boilienaalden is er een klein boortje uitgebracht voor het doorboren van harde aassoorten als pellets, tijgernoten en hard hookbaits en twee grotere boren van 6mm en 8mm voor het uitboren en balanceren van je boilie. Het vinden van je tools in het donker was nog nooit zo makkelijk!

Nieuwe Glow in the Dark Bait Drills van PB Products

Carplife CL4 6” Precision Hook File

Laten we eerlijk zijn, deze vijl lijkt zo uit de bouwmarkt te komen. Toch is hij speciaal ontwikkeld voor het betere hakenslijp werk! Deze 18,5cm lange vijl is juist wat groter waardoor je meer grip hebt op de vijl zelf en hierdoor de kans dat je je vingers pijn doet, verkleint. De vijl is gemaakt van high carbon steel en is aan beide zijdes te gebruiken. Hij wordt geleverd in een transparante case en zowel op de case als vijl is het Carplife logo te vinden. 

De robuuste hakenvijl van Carplife Products.

PB products Glow in the Dark Multi Rig Tool

De nieuwe Multi Rig Tool, ontworpen door Hans Wowijs, is een handige compacte tool met meerdere mogelijkheden als een hook puller, twee lijn strippers en knot puller in 1! Door het grote ronde gat in het midden, kun je kracht zetten met de pullers en zo haken en knopen goed aantrekken. Tel daarbij op dat deze tool ook nog eens oplicht in het donker en je begrijpt waarom deze niet zal misstaan in je tacklebox! 

Een handige gadget voor in je tacklebox!

CarpSnatcher Bait Balancer

De introductie van de Bait Balancer vond plaats op de Hareco Carp Show en voor wie deze dag had gemist, kon op CARP Zwolle nog eens de werking van dit bijzondere product bekijken. De Bait Balancer is een gloednieuwe oplossing om haakaas perfect uit te balanceren zonder dat je kans hebt op scheurende boilies of pellets. De set bestaat uit een mal (Boilie Drill Box) waarin je drie groottes boilies in kwijt kan. Door de twee delen van de mal op elkaar te klikken en vervolgens met het bijgeleverde boortje je boilie uit te graven, krijg je een perfect rond gat in je boilie met precies de juiste diepte. Het enige wat je dan nog moet doen is door middel van de ‘Doordrukker’ tool een foampje, stukje kurk of wafter erin te drukken en je gebalanceerde haakaasje is ready to go! Er bestaan twee mallen voor zowel groot als klein aas. Optioneel zijn extra boortjes, een Doordrukker en High Density Foam bij te kopen. 

Het uitbalanceren van je hookbait was nog nooit zo makkelijk.

Dongbory Chod Tool

Wie een beetje in tackle thuis is zal dit product beslist herkennen. De originele Chod Tool werd alweer een decennia geleden door het Engelse Atomic Tackle. Sindskort is dit product ook te koop via Aliexpress en wel via het merk Dongbory. Deze handige tool is om chods tot circa 10cm in een curve te stomen. Die doe je simpel door je haak achter de kromming te haken en de wartel op het palletje te prikken. Door het palletje te schuiven kun je zo je chod op spanning brengen en hem in de juiste curve stomen. Een tool die niet mag missen in je vistas! 

De Chod Tool om je chod in de juiste curve te stomen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.