Pas de touché: Dag 5

Ongelofelijk, de eerste nacht zonder attentie van de meervalletjes, maar tegelijk ook al 24 uur totaal geen actie ook niet van de graskarpers. Vanmorgen na een paracetamol langzaam op toeren gekomen en mijzelf beloofd niet meer aan de Pastis te komen, maar eens een rondje gelopen om het meer. En bij elke visser hetzelfde verhaal, geen bewijs van vis, geen aanbeten en ook niets zien springen. Het niet springen verwonderd de lokale franse vissers nog het meeste. Dit omdat dit iets is wat de karper frequent doet op dit meer. Waar het aan ligt? Ze hebben werkelijk geen idee, en ik op dit moment ook niet.

Ik heb echter wel een paar ideeën.
 


De regen die er de afgelopen 7 dagen is gevallen is voor de tijd van het jaar erg veel geweest. nu is bekend dat regen een stuk kouder is dan de watertemperatuur. Dit verschil kan oplopen tot wel 15 graden. Nu heb ik bij biologie vroeger wel eens opgelet en koud water heeft een grotere dichtheid dan warm water en zakt daarom naar de bodem. Dit zou in theorie dus betekenen dat het op de bodem een stuk kouder is dan daar boven. Iets wat bevestigd word door Rob Hughes die door zijn vele duikwerk dit ook was opgevallen. 

Zou dit de reden zijn waarom we op de diepere stekken geen aanbeet krijgen? De aanbeten van de graskarper kwamen immers allemaal van een ondiep plateau? Ook de meervalletjes had ik van een ondieper gedeelte. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Een andere reden zou kunnen zijn dat het natuurlijk voedsel in grote aantallen aanwezig is en dat de karpers een feestmaal hebben. Maar ik neig toch eerder naar het temperatuur verhaal. 

Het word dus een beetje aanpassen met de methodes om te kijken of we dan wel resultaat krijgen. Ik kijk in mijn tas en zie daar de Fox aligna zig rigs me aanstaren. Ziggen is niet iets dat ik veel heb gedaan, maar goed, voor bijna alles is een eerste keer. Zeker na de filmpjes van Joery Verbeek te hebben gezien, weet ik hoe succesvol dit kan zijn. Ondanks dat ik nu met 2 hengels een zig heb zitten blijf ik de andere stekken aan voeren. Ik kan niet zien of het aas verdwijnt dus de hoeveelheden heb ik terug gebracht naar een pond per stek. De boilies vallen immers na een dag of drie toch uit elkaar dus de voorns en de brasems zullen het dan wel opvreten.

Als we morgen nog geen bewijs hebben gehad dan is de kans groot dat we gaan verplaatsen naar een ondieper gedeelte, een arm die van het meer afloopt en die een dikke meter ondieper is dan het grote gedeelte waar we nu vissen. We gaan het weer zien, je weet het maar nooit. En vannacht wie weet, in ieder geval geen Pastis.

Be different


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.