Pimp my rods!

Begin vorig jaar heb ik een drietal nieuwe X-Ray’s van Strategy aangeschaft. Wat me toen het meest aansprak was de fantastische actie die deze hengels bezitten. Inmiddels heb ik er de nodige uurtjes mee aan de waterkant gezeten en gelukkig ook een aantal vissen mee mogen vangen. Omdat ik er zeker van ben dat ik deze stokken de komende jaren nog wel blijf gebruiken, was het een poosje geleden tijd om de hengels ook qua uiterlijk helemaal naar mijn smaak af te laten bouwen.

Er waren twee dingen die ik anders wilde aan de X-Ray’s. Ten eerste de gedeelde duplon greep. Waarom? Omdat ik volledig duplon stukken mooier vind ogen en daarnaast geeft het met name tijdens de dril net iets meer grip. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar de X-Ray’s hebben een bijzonder dunne blank. Als je de hengel tijdens de dril langs je onderarm legt, dan wil de blank nog weleens langs je arm “schieten“. De volledige duplon greep zorgt ervoor dat de onderkant van de hengel iets meer body krijgt zodat je daar geen last meer van hebt. Het tweede wat ik graag anders wilde zien aan deze hengels was de matte blank. Na lang twijfelen kwam ik tot de conclusie dat ik een glimmende blank toch mooier vind dan een matte, dus daar mocht een mooie laag lak overheen!Eventjes zoeken op het internet bracht me bij Rod Visions. Een eenmansbedrijfje in Klarenbeek. De man achter Rod Visions is Dick Willemsen die thuis hengels bouwt, restaureert en/of naar eigen smaak afbouwt. De volgende dag kon ik terecht om mijn wensen voor te leggen en om te kijken wat daarin allemaal mogelijk was. Ik kan niet te diep ingaan op alle mogelijkheden om je hengels daar te laten restylen, want dat wordt een verhaal opzich dus ik houd het bij een korte opsomming. De mogelijkheden zijn: Verschillende kleuren lak, reelhouders, ogen, wikkelingen, kurk of duplon, RVS stootringen, cones en uiteraard kun je er terecht voor diverse blanks. Je moet dus wel met een heel bizar voorstel aankomen mocht het niet mogelijk zijn!


De nieuwe lak laag


Na een week kon ik mijn hengels weer ophalen. Normaal gesproken is een week te kort voor hetgeen er moest gebeuren, maar omdat ik een week later richting het Weddermeer zou vertrekken wou Dick ervoor zorgen dat ze voor die tijd klaar waren zodat ik er een stel mooie Groningse karpers mee kon drillen! Goed, dat laatste verliep dus niet helemaal volgens plan, maar ik heb er in ieder geval mee kunnen vissen.


Een volledige duplon handgreep


Het eindresultaat is bijzonder geslaagd. De hengels zitten strak in de lak waardoor de aparte wikkeling rondom de blank van de X-Ray’s stukken duidelijker naar voren komt. De vissers die de Technium Slimline hengels van Shimano nog kennen, weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel. De volledige duplon greep is ook ontzettend mooi geworden. Het is op de juiste dikte geschuurd en volgens afspraak aan het uiteinde iets naar buiten uitlopend afgewerkt.

Uiteraard vist niet iedereen met X-Ray’s en niet iedereen zou zijn of haar hengels op deze manier afbouwen. Dat blijft een kwestie van smaak. Wat ik met dit artikeltje wil laten zien is dat je op deze manier je hengels een persoonlijk tintje kunt geven. Vis je dus met hengels die wat actie betreft helemaal aan jouw wensen voldoen, maar qua afwerking niet, dan is de mogelijkheid er om ze helemaal naar jouw smaak af te laten bouwen zodat je uiteindelijk de ultieme hengels op de steunen hebt liggen.


Mocht je dus uiteindelijk besluiten om je hengels te restylen (of misschien heb je een aantal oude hengels in je bezit die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken), dan ben je bij Rod Visions aan het goede adres. Dick heeft jaren ervaring als hengelbouwer en dat zie je duidelijk terug in het eindresultaat. Voor de geïnteresseerden, neem eens een kijkje op de site van Rod Visions!

Link:www.rodvisions.nl

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.