Seizoensupdate deel 12

Een weekje na mijn laatste sessie besloot ik een nieuwe stek te gaan aanvoeren voor een sessie van een nacht. Gedurende enkele dagen werd er met boilies gevoerd op een plateau en op donderdag arriveerde ik aan het water. De stek was vrij en ik besloot één hengel op de voerstek te leggen en met de tweede hengel een ander plateau te bevissen. Met de snel invallende duisternis en de daling van de temperatuur kroop ik vroeg onder de wol en luisterde ik nog wat naar de radio. Voor het slapengaan moest er nog eenmaal worden afgewaterd en op dat moment hoorde ik plots dat er ergens boilies te water gingen. Tot mijn schrik zag ik deze boilies recht op de door mij aangevoerde stek belanden.


Snel liep ik naar de naastgelegen stek waar de andere visser duidelijk schrok van mijn plotselinge aanwezigheid. Ondanks de aanwezigheid van mijn auto en het feit dat ik mijzelf totaal niet verborgen had leek hij me niet gezien te hebben. Helaas voor mij had hij er tegen die tijd al een aardige lading boilies in liggen en kelderde mijn vertrouwen in de stek naar een absoluut nulpunt. De visser stopte overigens wel direct met voeren en keerde weer huiswaarts. Balend van deze onrust twijfelde ik of ik de hengel wel of niet moest verplaatsen. Uiteindelijk besloot ik de hengel te laten liggen en te hopen dat er al vis op het voer zat.


Midden in de nacht krijste een van de delkims me uit de slaapzak. Het was de linkerhengel die instant op een plateau geplaatst was. De vis gaf aardig partij en ik verbaasde me dan ook over de grootte van het exemplaar toen ik de mazen van het net om hem sloot. De 11 ponds schubkarper werd snel weer aan het water toevertrouwd en het aas werd op dezelfde stek gepositioneerd. Helaas zou het die nacht niet meer tot een aanbeet komen.

Pas een paar dagen na mijn sessie kreeg ik de informatie dat er in de dagen voor mijn sessie een andere visser behoorlijk effectief was geweest op dezelfde stek. De visser had slechts een aantal vissen gevangen, maar daarbij zaten wel enkele van de topvissen van het water. Als ik had geweten dat deze visser hier actief was dan had ik uiteraard mijn nachtje op een andere stek gevist. Achteraf ben ik gaan twijfelen of de door mij gevoerde boilies mogelijk onderdeel zijn geweest van de successen van mijn voorganger. Ik ga er niet vanuit, maar het aas lag immers op dezelfde stek.


Een weekje later waren de weersomstandigheden een stuk gunstiger. De luchtdruk was laag, de temperatuur zacht voor de tijd van het jaar en de wind stond gunstig. Ditmaal had ik niet gevoerd en besloot ik pas aan het water welke stek ik ging bevissen. Ik koos er uiteindelijk voor om de linkerhengel op het plateau te leggen waar ik de week ervoor vis ving. De rechterhengel werd op een langzaam oplopend deel van het water geplaatst op een diepte van zesenhalve meter. Beide hairs werden voorzien van een lang gesoakte 15mm boilie en een handje van deze zelfde boilies rondom het aas.
Het duurde tot zes uur in de morgen tot er iets gebeurde maar toen was het wederom goed raak. De slip gierde uit het uit toen een mooie schub zich aan het aas van de rechterhengel vergreep. Na een korte dril werd de vis geland en snel op de foto gezet. Met 9,8 kg geen beer van een vis, maar zeker de moeite waard. Het was inmiddels de vierde nacht op rij dat ik vis ving en dus begon het vertrouwen in de stek- en aaskeuzes te groeien.


De CarpEventt in Assen brak de week voor mij doormidden en na een dag ouwehoeren met vrienden en kennissen kreeg ik alleen maar extra zin om de waterkant weer op te zoeken. De temperaturen zich gunstig ontwikkelen en daarom werd op de eerste dag van november opnieuw de tent opgezet. Ditmaal op een nieuwe stek die ik een dag van tevoren ruim had voorzien van boilies en hennep.

Bij aankomst aan het water kreeg het vertrouwen al een tik toen ik de meerkoeten en meeuwen druk in de weer zag op de gekozen stek. Het aas was zeker nog niet weg en de twijfel over een mogelijk te ruim aangevoerde stek nam toe. Na een nacht afwachten bleek inderdaad dat de karper het aas niet had weten te vinden en dus ruimde ik visloos de stek op. Hopelijk blijft het weer de komende weken nog even in het voordeel van ons karpervissers. Ik ben echter bang dat we alle goede visdagen moeten koesteren en dat we binnenkort in een klap stil zullen staan in de visserij. We gaan in ieder geval door tot er ijs op het water ligt ;)

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.