Senseo met de percolator

Karpervissen en verse koffie zetten aan de waterkant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er gaat immers niks boven een heerlijk bakkie koffie aan de waterkant. Koffie zetten met een percolator, vroeger zag je bijna niet anders. Maar een ouderwets pruttelbakkie zetten is weer helemaal hip! Het enige wat je nodig heb is een warmtebron, water, versgemalen koffie en een klein beetje geduld. Maar het kan ook anders…

Ik denk dat het een aanzienlijk deel van de hedendaagse karpervissers graag een bakkie koffie zet aan de waterkant. Ook ikzelf schaar me bij dit gezelschap want ik vind het heerlijk. En ook ik heb een echte ‘’Bialleti” percolator aangeschaft om de meest verse koffie te kunnen zetten. De geur die eruit komt als het begint te pruttelen maakt mijn ochtend na een nacht vissen helemaal compleet, zeker als je na het bakkie nog een bak op de foto mag zetten!

koffie

Wat vaak een minder leuk klusje is na het zetten van een bak koffie met de percolator is het verwijderen van de koffieresten. De doorweekte gemalen koffie blijft immers overal aan plakken en zal er in de loop van tijd voor zorgen dat het ooit zo mooi glinsterende machientje er niet meer zo nieuw uitziet. Het is ook niet zo dat we het machientje na elke bak koffie grondig reinigen, zeker niet tijdens lange sessies.

Naast het zetten van koffie met gemalen koffie zoals we deze kennen in de vacuüm verpakkingen, is er nog een andere manier om een lekker bakkie koffie te zetten aan de waterkant. De hedendaagse Senseo pads zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse koffiewereld. En je voelt het al aankomen, deze pads doen het meer dan prima in de percolator. Het grote voordeel is dat je de pad na gebruik eenvoudig kan verwijderen en verder niks hoeft schoon te maken. Ook heb je op deze manier geen last van resten gemalen koffie door de hele percolator. De oneindig verschillende merken en smaken die in de supermarkt te verkrijgen zijn zorgen ervoor dat je nog kan variëren in smaken ook! Voor een nog sterker bakkie ken je zelfs twee koffiepads in het ‘’mandje’’ van de percolator doen. Voor ieder wat wils!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.