Storm Electrique: Dag 12

Na de actie op de dag gooien we rond 17.00 weer alles in. Door de stevige wind kunnen we helaas niet op de ver gelegen stekken komen en landen we een 20 meter ervoor. Dat maakt niet heel veel uit omdat we daar met het voeren al rekening hadden gehouden. Door verspreid te voeren proberen we de vissen te laten zwemmen van de ene naar de andere boilie. Een zwemmende vis is immers gemakkelijker te vangen dan een vis die op zijn pens gaat liggen vreten. Guido is bezig aan zijn laatste nachtje en voert nog een broekzak boilies. Ja de werppijp maakt overuren. Ook ik voer de stek nogmaals aan. De actie van de laatste 24 uur geeft ons het idee dat de vis onze zone is ingetrokken en daar aan het azen is. Ook geeft het aantal vissen die we zien springen ons volop vertrouwen.
 


De koffie pot staat op en Oma’s cake ligt gesneden klaar. Tuuut tuuter tuuuuuut!!! In gestrekte draf schiet ik naar me stek. Volgens Guido klonk het alsof er een kudde olifanten over het pad denderde. Mijn rechter hengel ligt te stuiteren op ze steunen. Ik pak de hengel en laat de lijn strak lopen op het sluiten van de baitrunner. De lijn spant op en voel daarna helemaal niets. Ik draai de lijn in en kan niets verkeerds ontdekken. De haak is scherp en ligt niet in de knoop .... just my luck!
 


Goed koffie

Na een paar slokken weet ik de situatie te relativeren en krijg van Guido een bemoedigend klopje op me hoofd. Ik zie bekant sterretjes en bedankt. Cake op, koffie op en hoppa de hengel voorzien van een nieuwe rig en opnieuw ingooien. Het begint zachtjes te regenen. Niet lang daarna erg hard en we gaan ieder naar onze bivvy. 
 


Guido met zijn 18 kg  met een giga staart


Ik heb Fun fm zachtjes opstaan als ik dik na midden nacht een monotoon geluid hoor. Ik kijk naar me Ace piepers maar die geven geen kik. Het dringt langzaam tot me door dat het Guido is. Ik schiet een jack aan en loop naar zijn stek. "Voelt goed" bromt hij. De vis is als een vlieger helemaal naar rechts gezeild en Guido moet alle zeilen bijzetten om hem uit de takken te houden. Iets dat maar gedeeltelijk lukt. De vis blijkt een paar takken aan de buitenkant te hebben gepakt. De lijn spring niet vrij en er zit niets anders op. Schoenen uit, sokken uit en jogging broek uit. Ik neem het net mee die met een verlengde steel is uitgerust.

Ik stap het water in en loop naar de vis toe. Waarom is dat water altijd net wat dieper dan kruishoogte?? Al snel zie ik de vis onder het bosje en schuif het net eronder. Hoppa de eerste keer raak. Guido laat de spanning van de lijn gaan en ik bijt ze lijn door. Ik loop terug naar de stek en zie de vragende blik van Guido. En???

Een beste antwoord ik. Ik denk net over de 20 kilo. Ik stap de kant op en geeft het net aan Guido. We tillen samen de vis in de mat en trekken de mazen weg en zien een verschrikkelijk mooie spiegel. Vlug schuiven we de karper in de weighsling. Met behulp van de weighsupport van Cygnet kijken we naar de wijzer die stil blijft staan op 18 kg. Het maakt niet uit. We zijn beidde blij en moeten helaas de vis even zakken want het onweer barst boven ons los. Gedurende nacht vangt Guido nog een karper van 11 kg. Bij het krieken van de dag staan we beidde klaar om de vis te fotograferen, echter moeder natuur werkt niet mee.

Een dertig minuten later en de lucht breekt. We nemen snel de foto’s en zien tevreden toe hoe de vis vol kracht weg zwemt. Guido pakt zijn spullen in en loopt te mokken dat hij naar huis moet. Ik begrijp hem. Om een uur of 11 rijdt hij weg naar huis.
 


De rimpels vertellen het verhaal


Ik zit weer alleen. Ik denk terug aan een top week met een top-vent en zie uit over het water. Een grote vis verheft zich uit het water en glijdt terug in zijn element.

Ik zet de koffie op wie weet? Morgen hoop ik een vervolg van de afgelopen 24 uur.

Be different

 

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.