Supermarkt boilies maken

Boilies, boilies en nog eens boilies, honderden zoniet duizenden recepten staan er op internet, echter blijven de zogenaamde "supermarkt recepten"een beetje buiten schot. Er is hier en daar wel over geschreven maar veelal over hetzelfde recept (gemalen kattenbrokken) en dit  kan uiteraard anders, mijn bedoeling is om te laten zien dat je met ingredienten uit de supermarkt toch wel erg leuke boilies kan maken. Om het niet te ingewikkelt te maken houden we het dit keer bij een simpel maar erg effectief recept, ondanks dat toch een zéér goede vanger. We gaan hem ook op een andere manier "koken"en na afloop houden we er nog een extra stickmix aan over!

De ingredienten die we gaan gebruiken komen van de supermarkt "Jumbo" vandaan. Ik durf niet te zeggen of alles bij de overige supermarkten te verkrijgen is. We hebben het volgende nodig:

500 gram (1 verpakking) Gado-gado van het merk Kokki djawa, dit zijn gemalen pinda's met een berg actractive kruiden zoals paprika, knoflook en zout.
• 500 gram griesmeel, dit is van elk merk hetzelfde.
• 25 gram Trassi (belachan bakar)
• Olijf olie
• Ketchap manis
• Eieren, hier gebruik ik 3 large eierenOm te beginnen breken we de eitjes in een grote schaal, voor een extra "crunch" effect voegen we de schil ook toe, lekker fijn knijpen met de hand en erbij gooien.

Daarna voegen we een ongeveer 20ml ketchap en 20ml olijf olie toe.Vervolgens halen we het trassi blokje uit de verpakking en verpulveren we voor de helft (andere helft hebben we straks nodig) en voegen we toe om het zooitje te gaan klutsen.
 Nu gaan we de mix mengen, de verhouding is uitermate simpel, 50/50 dus in dit geval een verpakking griesmeel en een verpakking Gado-gado. Even leeg gooien in een zak en goed schudden.
 We gooien beetje bij beetje de mix bij het eierstruif. Klutsen dit met een vork en daarna met de handen totdat we een massieve klont deeg hebben dat bijna niet meer plakt.

Deze rollen we in het folie, goed inwikkelen om te zorgen dat er tijdens het koken geen water bij komt.Nu deponeren we dit in een grote pan kokend water en laten hem dan een ruim uurtje koken. Heb je hier geen tijd voor? Verdeel dan de deeg in meerdere kleine stukken zodat het sneller "gaar" is.

De reden waarom we het op deze manier doen is omdat de structuur van de boilie totaal anders is als een gekookt balletje. Omdat we nu geen contact met het water maken blijven de eventuele actractors in de kruimelige deeg. Een bijkomend voordeel is dat het koken ook bijna niet stinkt. Hierdoor is moeders de vrouw ook weer gelukkig.
 Na het koken ziet de deeg eruit als 1 gigantische boilie, aangezien dit te groot is om mee te vissen snijden we deze in grote plakken. Deze plakken snijden we weer in blokjes van het gewenste formaat.
 Heb je dit gedaan dan ziet een blokje aan de hair er ongeveer zo uit.
 Met de overgebleven mix maken we op een simpele manier een prachtige kant en klare stickmix die je in je tas kunt houden.

Het overbleven mix strooien we uit in een bakje, verpulveren de restant van de trassi en voegen weer een scheut ketchap en olijfolie toe.
 En schudden de boel goed door elkaar, is de mix te droog? Net zolang olie blijven toevoegen totdat het een plakkerige substantie is. Door de olie los de pva niet op en zijn mooie stickies te maken. Hou er rekening mee dat de mix in de loop der tijd de olie opneemt waardoor deze wat droger is.
 

De rig met de "boilie" en een stickmix in een pva kousje. Erg simpel, doeltreffent en het is totaal iets anders. Deze combinatie is vrij uniek waardoor je ongetwijveld de enige bent die ermee vist.
 Een van de vissen die ik in het verleden heb gevangen op deze mix, probeer het eens....het zal je zeker niet tegenvallen.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.