The day after

Gisteravond naar huis gereden na een ener verende drie weken. Ik heb genoten van het vissen al waren de vangsten mager, of zeg maar rustig slecht te noemen. Om samen met me vader aan het meer te zitten met pa op 78 jarige leeftijd was een geschenk waar ik vier jaar geleden niet meer op had durven hopen. Toen hij 4 jaar geleden net uit het ziekenhuis kwam en met met moeders op vakantie ging naar Domain de Morgard wist hij een giga vis te vangen van 31,2 kg. Deze keer bleef het helaas bij een paar grasmaaiers maar hij had een wereldtijd.
 


En hoe vond ik het zelf?? Zoals gezegd er waren delen waar ik van genoot maar ook delen waar ik goed de smoor over in had. Vooral mijn eigen falen om de juiste informatie binnen te krijgen neem ik mijzelf kwalijk. Ik had beter moeten weten. Het ging allemaal te makkelijk en veel info was gedateerd. 


Ook heb ik gemerkt dat mijn werptechnieken gewoon niet toereikend zijn. Waar ik de 130 a 140 meter moest halen schoot ik hopeloos tekort met een meter of 30. Dit gebeurd me maar 1 keer. Tijdens de sessie heb ik al contact gelegd met Mark Hutchinson van Free Spirit welke ook 'casting tuitions' geeft. De datum word geprikt maar ben nog aan het kijken of ik Mark naar Nederland kan laten komen voor een heel weekend als daar genoeg gegadigden voor zijn.

Bekijk via deze link hoe Mark een medium spomb over de 200 yards knalt. Klik hier voor het filmpje

Als je belangstelling hebt om ook een les te volgen laat het me dan even weten via westenberg.marc@gmail.com. Het gaat tegen kostprijs en ik wil hier niets aan verdienen. De lessen zullen worden gegeven met uw eigen materiaal.
 


Das unnuh file jonguh !!!!


Goed dat was het stukje techniek wat niet goed ging. Het aas heb ik geen moment aan getwijfeld. Voor mijn kleine uitstapje zat ik al 13 jaar bij Mainline Baits en ik ben blij dat ik weer terug ben op het oude nest. Aas is voor mij het belangrijkste wat er is en als ik er geen vertrouwen in heb vis ik er niet mee.

Na het ietwat vervroegd stoppen van de sessie heb ik me tijd besteed aan het rondrijden en bezoeken van wateren voor de toekomst. Ik heb veel leuke wateren gezien alleen zit er weinig grote vis (20 kg pus) in deze regio. En toen toch nog een beetje werk voor Carping Adventures. Vanaf 1 November ga ik met een nieuwe naam van het boeking agentschap waar ook Domaine de Pimprez onder gaat vallen. Een aantal wateren heb ik persoonlijk bezocht. Dit is iets dat ik noodzakelijk vindt om een goed advies aan een klant te kunnen geven. Van de vier wateren die ik bezocht vielen er drie af. De reden variërend van geen voorzieningen,  discutabele afkomst van de vis of gewoon een gat in de grond vol met troep.
 


Zonder woorden en verdomd trots nu 4 jaar later nog steeds


Inmiddels is het vrijdag ochtend. De laatste stop voor we naar Domaine de Pimprez rijden om daar onze Belgische gasten te verwelkomen. De avond ervoor nog even contact gehad met een eigenaar van een bestemming. Hij is toevallig in het land en stemt toe om mij te ontmoeten. Hoppa, naar chateauroux voor een extra meeting. De rit gaat dit keer niet via de Peage maar de kleine B-wegen. Schitterend die de Loire vallei en Brenne regio in bijna herfstkleuren. Aangekomen in het kleine dorpje worden we bij de kroeg verwacht ;-) . En inderdaad, daar staat onze afspraak. Na een 'cafe au Láit' volgen wij hem naar het domein. Bij het binnenrijden zien we meteen de enorme blikvanger, gelegen aan het 20 hectare, namelijk het hoofdgebouw. Ik denk dat de foto meer zegt dan duizend woorden.
 


Gewoon mooi en uitdagend


We doen een ronde over het domein en bespreken wat er naar mijn idee aangepast moet worden voor ik ook maar een klant naar dit machtig domein van 60 hectare toe zal boeken.

Na de contracten te hebben getekend is het een kwestie van gas op de plank om de file door Parijs te ontlopen. Ja natuurlijk, vol in de spits en de file... pffff en zo kwam ik 2 uur later ook in Nederland vast te staan. Eindelijk zie ik Charles de Gaulles luchthaven. Nog een kleine 40 km en ik ben op Pimprez. Pa en Ma gaan voor de nacht lekker in een hotelletje en ik kruip op de bank in het clubhuis. Er is echt geen betere stretcher.

Zaterdagochtend 09.00. auto’s met Belgische kenteken vullen de parkeerplaats. Het is duidelijk dat de klanten van HS De Poorter, die deze trip verzorgd zijn gearriveerd. Na een kop koffie en de loting vind iedereen zijn weg naar de stek. Ik heb 's middags nog een gesprek met de organisator en ik rij alle klanten even af of alles goed is. Terug bij het clubhuis staat inmiddels een cameraman en verslaggever voor de Belgische Landzender klaar. Even vlug een andere sweater aan (mooi zwart met het logo van CarpFeeling erop).


Het interview is snel geschoten en met de vermelding van CarpFeeling kom ik op het punt dat ik u als lezer wil bedanken voor het lezen van deze blog, die gemiddeld 2500 keer per deel werd gelezen. Doe dat is maal 16 das een hoop lezers. Ik vond het leuk om te doen. Erwin van Hensbergen bedankt voor je geduld en het bewerken van de foto’s.

De 19e vertrek ik voor het 2e gedeelte van mijn najaars offensief dit keer geen life blog geen elektriciteit en geen internet. 

Voor meer info over Pimprez klik hier of u gaat naar www.domainedepimprez.nl

Be Different

 


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.