Tips & Tricks voorbereiding visvakantie

De karperbeurzen zijn weeral in volle gang en de voorpret van een visvakantie hoort daar dan ook zeker bij. Misschien lijkt het nog wat vroeg maar aangezien de meteorologische lente op 1 maart begint is het voorjaar dichterbij dan je denkt. Als je bepaalde doelen of wensen hebt zal je er zeker op tijd bij moeten zijn omdat de visvakanties toch een soort aftrap zijn voor de vakanties. Een bijkomend voordeel van vroeg je visvakantie boeken is dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. In de afgelopen jaren schreven we al diverse artikelen over hoe je je visvangsten kan vergroten op je vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk dus neem zeker even dit lijstje mee!

1# Doel

Belangrijk is het om goed na te denken over het doel van jouw visvakantie. Misschien wil je wat gezelligheid met je vismaten en een leuk visje vangen of juist voor de grote vangsten gaan. Of zit je liever een weekje afgezonderd in alle rust en wil je lekker genieten met je familie terwijl jij je visje kan vangen. Allemaal factoren waar je goed over na moet denken voor je gaat zoeken of reserveren. Mocht je voor de eerste keer gaan vissen op een betaalwater bestaan er wateren welke hier perfect voor zijn, iets waar je zeker rekening mee moet houden als je niet teveel op je af wil laten komen. Als laatste is het van belang om na te denken over je eisen aan luxe, niet elk betaalwater is voorzien van stroom en sanitair namelijk. Gelukkig staat ook dit jaar The Carp Specialist voor je klaar op Carp Zwolle om al je vragen te beantwoorden en je van de juiste informatie te voorzien of zelfs meteen te reserveren.

The Carp Specialist staat graag voor je klaarBas van Klaveren van The CarpSpecialist helpt je graag bij een goede voorbereiding

2# Informatie

Nadat je geboekt hebt is het verstandig om informatie over het desbetreffende water in te winnen. In de Karperklets 'Voorbereiding op een visvakantie' in Frankrijk geschreven door Bas van Klaveren staat uitgebreid uitgelegd welke site’s je kan gebruiken om de juiste informatie te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld op Geoportail heel makkelijk de wateren bekijken, opmeten en afstanden berekenen. Karpervissers die jou al voor waren schrijven meestal reviews, verhalen en films en ook zeker de moeite waard om deze te bekijken. In de reviews lees je regelmatig hoe er voornamelijk gevist wordt op het water, met welk aas, welke hotspots er zijn en op welke stekken er juist niet/nauwelijks gevist wordt. Zeker interessant maar probeer dit juist niet te kopiëren maar om een afwijkende aanpak uit te proberen om dressuur doorbrekend te vissen. Check ook het reglement, omdat het per betaalwater verschilt of je met nylon, fluorocarbon of gevlochten lijn mag vissen.

3# Materiaal

Wat betreft de uitrusting doe je er verstandig aan om uit te zoeken wat er van je verwacht wordt op het betaalwater. Er zijn betaalwateren waar je het schepnet, onthaakmat etc. van de eigenaar kan gebruiken of soms zelfs verplicht bent om te gebruiken. Check ook zeker even hoe je gereserveerde stek bereikbaar is en eventueel een wheelbarrow te leen is.Toch zonde van de laadruimte als dit voor niks mee zou nemen. Verder is het verstandig om een ruim assortiment klein materiaal mee te nemen zoals haken en onderlijn materiaal maar vergeet zeker niet (nieuwe) hoofdlijn mee te nemen. Sommige betaalwaters zijn voorzien van een kleine shop, maar ook dit kan je van te voren bekijken en hou er rekening mee dat ze geen groot assortiment zullen hebben. Op sommige betaalwaters hebben ze nog kleine wateren liggen die ideaal zijn om met de pen te vissen. Het is dan natuurlijk handig om je penhengel bij te hebben.

Mini shop op HorseShoe Lake EngelandMini shop op HorseShoe Lake Engeland

4# Aas

Niet op alle betaalwateren zijn voerboten toegestaan maar daarentegen zijn er misschien wel rubberboten te huur of inbegrepen. Bedenk in ieder geval jouw manier van voeren van te voren. Probeer er achter te komen op welk aas ze het best worden gevangen en vergeet zeker niet de hoeveelheid welke ook belangrijk is. Voor het vissen met partikels zie je in Frankrijk vaak een limiet. Tijgernoten zijn meestal niet toegestaan! Op sommige betaalwateren kan je een grote pan en soms brander huren waardoor je je partikels kan koken aan de waterkant. Mocht dit niet kunnen zal je ze thuis al moeten voorbereiden. Hoe je dit precies doet en hoelang je ze kan bewaren? Check deze artikelen. Om ruimte te besparen tijdens de reis en het je makkelijk te maken kan je bijvoorbeeld ook de Extreme Fishing Baits Formula One Partikels gebruiken, welke je gemakkelijk aan de waterkant klaar maakt.

Partikels koken tijdens de vakantie heeft zeker zijn charmesPartikels koken tijdens de vakantie heeft zeker zijn charmes

5# Reizen

Als laatste is het erg belangrijk om al je juiste documenten mee te nemen. Controleer je identiteitskaart of je paspoort op geldigheid en daarnaast is het altijd slim om een reisverzekering in combinatie met een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht er in het buitenland iets gebeuren of je moet door omstandigheden je vakantie annuleren, dan ben je financieel in ieder geval gedekt. Wat vergunningen betreft zit deze op een betaalwater altijd inbegrepen. Check ook zeker de reisinformatie. We spreken helaas uit ervaring om in Frankrijk een milieuzone in te rijden met onze auto terwijl dat niet mocht. Voor alle informatie check het artikel ‘ Reizen door Frankrijk ‘ door Frank.

Check voor je op vakantie gaat nog even of er wijzigingen zijn doorgevoerd in de regelgeving. Zo kom je in ieder geval niet voor (dure) verrassingen te staan.

Een goede voorbereiding is belangrijk en kan je een hoop ellende besparen. Neem even de moeite om het reglement van het betaalwater door te lezen en respecteer de regels ook. Succes met het boeken van jouw ideale visvakantie!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.