Topcompetitie karpervissen 2013

Met enorm veel plezier hebben we in 2012 meegedaan met de eerste Nationale Topcompetitie Karpervissen. Wat ons vooral is bijgebleven van deze competitie is de goede sfeer, de gezelligheid onderling, het uitwisselen van ervaringen, het leren kennen van collega karpervissers uit het hele land, de spanning van wie wat en wanneer iets vangt, het vissen op gevarieerde wateren, de media aandacht, de betrokkenheid van organisatie en vrijwilligers die voor dag en dauw klaarstaan om deze Topcompetitie tot een succes te maken. Doe dus mee als je durft! Meedoen is winnen.
 


Op 19 april start de tweede editie van de Nationale Topcompetitie Karpervissen. De Nationale Topcompetitie karpervissen in de derde variant binnen de door Sportvisserij Nederland, in samenwerking de De KSN, georganiseerde competitie. Insteek is onder meer dat de drie winnende koppels van deze nieuwe competitie in 2013 namens Nederland gaan deelnemen aan het officiële WK karpervissen van de Wereld Hengelsportbond FIPS-CPS.

De Nationale Topcompetitie bestaat uit een serie van vier wedstrijden. Alleen de drie beste wedstrijdresultaten tellen mee voor de eindklassering. Als een deelnemend koppel een keer verhinderd is of een slecht resultaat behaalt, dan heeft dat niet direct gevolgen voor het eindklassement. Bij elke wedstrijd zijn er ook fraaie dagprijzen te winnen zoals een week vissen op een karpermeer in Frankrijk via The Carpspecialist en diverse prijzen ter waarde van wel 500 euro!
 


Gemotiveerde vrijwilligers maken de Topcompetitie mogelijk


Aan de Nationale Topcompetitie doen maximaal 36 koppels mee. Er wordt gevist op mooie gevarieerde wateren met een groot en sterk karperbestand in de maanden april, mei, juni en oktober. Anders dan vorig jaar zal dit jaar gevist worden op de Otheense Kreek in Terneuzen en het Borgerswold/Langebos in Veendaam. De Otheense Kreek kenmerkt zich door een karperbestand met oude schubs en spiegelkarpers van een Spiegelkarperproject. Het Borgerswold/Langebos heeft een mooi bestand met hele grote vissen. Het is een grillig gevormd water, bestaande uit verschillende waterpartijen die met elkaar in verbinding staan. Stuk voor stuk schitterende viswateren die zeker de moeite waard zijn. 
 


Elke gevangen vis telt!


De locaties Lage Vaart in Almere en Het Rutbeek in Enschede zijn ook dit jaar weer opgenomen in het programma. Op deze wateren werd in 2012 door de meeste koppels succesvol gevist. In totaal werden op deze wateren 85 mooie karpers gevangen met uitschieters in gewichten van 30 pond! Er wordt per wedstrijd gevist van vrijdag 18.00 uur tot zondag 10.00 uur. 
 


Organisatie van de Nationale Topcompetitie Karpervissen


Voor deelname aan de Topcompetitie zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus als jij de uitdaging aandurft, jouw viskwaliteiten eens echt in competitie wilt meten met andere fanatieke karpervissers en het leuk vindt om uitgedaagd te worden, schrijf je dan nu in en doe met ons mee als je durft! 

We kunnen je garanderen dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Meer informatie vind je via: www.sportvisserijnederland.nl en www.karperstudiegroep.nl

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.