Toplood aanpassen

Het kan natuurlijk best aan mij liggen, maar op jaarbasis jas ik er aardig wat toplood doorheen. Toch zet ik het - door de vele voordelen hiervan - bijna altijd in. Het enige nare aan dit loodje is, dat het in mijn ogen veel te gemakkelijk loskomt van de clip. Tijdens een heftige dril hangt er vaak alleen nog maar een zielig plastic oogje aan mijn lijn. Leuk voor de fabrikanten, minder leuk voor mijn portemonnee.Het lood wordt bij de meeste merken met een lullig siliconen slangetje vastgemaakt aan de clip. Dit doen ze natuurlijk met een doel. Je wilt namelijk niet met je toplood vastzitten aan de bodem als je beet krijgt.


Toch is er een simpel trucje om ervoor te zorgen dat je niet met regelmaat in je tas op zoek hoeft te gaan naar een nieuw loodje. Namelijk door het siliconen slangetje te vervangen voor een Helicopter sleeve. Deze rubberen slangetjes zitten en stuk strakker om zowel je lood als je clip. Op deze manier zal het alleen loskomen wanneer je met kracht het lood probeert los te krijgen. Alleen wanneer het echt moet dus. Je toplood gaat zo een stuk langer mee! Succes!

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.