Tuut tuut tuuuuuuuuuuuuut: Dag 8

Hehe eindelijk een normale aanbeet. Na 7 dagen geen normale aanbeet te hebben gehad giert de lijn ouderwets van me spoel af. Ik heb de hengel al snel in me handen en voel het nerveuze gedrag van de vis. Helaas geen grote denk ik. Na wat zenuwachtige uitvallen ligt er een schubkarper in het net. Na even snel gewogen te hebben blijkt hij 11 kilo te wegen. Geen monster maar wel zeer welkom. Ik pak even snel me camera, klapperde klap zo de plons in. De camera heb ik niet meer nodig, helemaal top.

 


The only way is up


Gedurende de dag komt de president van de visclub, tevens de guarde de peche even langs. Ik moet zeggen dat mijn Frans met de dag beter wordt. Het is eind van de middag als hij naar huis gaat. Inmiddels beschik ik over een zeer gedetailleerde kaart met waar de plateaus' liggen. Na een maaltijd, besluit ik om 2 hengels te verleggen naar een door de President aangewezen plek. In plaats van de 2,7 mtr die ik overal heb lig ik nu op twee plateaus' van 1,60 omgeven door mosselen. Een echte magneet zeg maar. Guido, me vismaat die afgelopen zaterdag is aangekomen, legt 1 hengel op dezelfde diepte (ook op 1,6 mtr). We voeren een kg of 3 bollen over het plateau. 

De avond begint te kleuren als we in de verte een 200 a 250 mtr van ons vandaan een tweetal vissen zien draaien. Dat geeft moet. Als de wind er helemaal uitvalt zien we steeds meer vissen draaien en springen. Het vertrouwen begint weer wat terug te komen. We nemen een Kronenburg en proosten op een goede vangst.
 


Even met de president en guarde du peche op de foto


Het is rond drie uur 's nachts als ik een paar piepen krijg van de hengel op het plateau. Ik sta ernaast en er gebeurd niks meer. De Rattler zakt weer terug naar de oorspronkelijke positie en het blijft stil.

Ik zet een bakkie koffie, steek een sigaret aan en tuur over het water. Een enkele vis verheft zich uit het water. Ik peins op wat ik kan doen om het tij te laten keren, en meer runs te krijgen. Ik weet het even niet. Ik drink me koffie op en duik de slaapzak weer in. Na wat voor mij een paar minuten lijkt hoor ik de pieper bij Guido aflopen. Ik trek me slippers aan en net wanneer ik wil opstaan hoor ik een hard grondige vloek en een hengel die de bosjes word ingeworpen. Voorzichtig steek ik me hoofd om de bosjes en kijk Guido vragend aan. "Gvd lijnbreuk" bromt ie. Knap waardeloos inderdaad. Na een paar geruststellende opmerkingen van mij, prutser en je bent een topper loopt bij mij de hengel op het plateau af. Ik spurt jaja ”ik kan het” naar me hengels en grijp de hengel. Ik voel de vis voor een moment en dan een zweepje alles ligt slap. Goed de mossels zijn gevonden, ik krijg van Guido natuurlijk het nodige commentaar ;-). De rest van de ochtend zien we niks meer, we draaien alle hengels in en voorzien ze van Kryston Quicksilver als voorslag met een visveilig systeem. Als we aan de koffie zitten krijg ik een sms binnen. Triest nieuws uit Engeland Bruce Ashby is overleden.
 


Bruce Ashby RIP


Bruce was een van de vissers die al jaren meeliep op de bekende Engelse syndicaat wateren als Savay. Ook viste hij graag op het Continent. Daarnaast was Bruce een begenadigd hengelbouwer en onderdeel van de grote drie in Engeland, Bruce Ashby, Nick Buss en Vic Gibson. Ik ben Bruce in de afgelopen 20 jaar vaak tegengekomen en altijd was er de warmte die de man uitstraalde. Ik kan me nog een middag herinneren dat ik bij hem thuis in het atelier zat een bak thee in me handen. Als een kleine jongen zat ik te luisteren naar zijn boeiende verhalen en anekdotes. Ik wens de familie vrienden en bekenden veel sterkte.


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.