Uitgebalanceerd haakaas

Waarom balanceren veel mensen hun haakaas? De reden hiervoor is eigenlijk niets anders dan het proberen te laten opvallen van het haakaas ten opzichte van je voer tapijt. De boilies van het voertapijt liggen vaak her en der verspreid en bewegen niet of amper. Een uitgebalanceerd stukje haakaas ( snowman ) zal zich hier veel natuurlijker bewegen omdat het haakaas een stuk lichter is gemaakt.
 


Omdat dit haakaas zich zo natuurlijk gedraagt zal een karper hier veel minder snel argwaan voor hebben en er zelfs nieuwsgierig naar zijn. Karper is van nature een nieuwsgierige vis die graag alles in zijn bek pakt wat hij interessant vind. Daar kan je op deze manier met je haakaas mooi op inspelen. Doordat het haakaas zo licht is onder water zal een karper het ook veel sneller naar binnen zuigen dan de andere ‘zwaardere’ voer boilies. De vis wordt op deze manier compleet verrast en weet zich totaal geen raad. Vaak is kopschudden het gevolg en de rest laat zich raden. Hangen!
 


Hoe maak je dat?

Een zogenaamde snowman presentatie maken is helemaal niet moeilijk. Wat je nodig hebt is een 20 mm boilie die iedereen wel kent. Daar naast een potje 15 mm pop ups en je bent al een heel eind. Pak een scherp mesje, en snij van beide boilies een heel klein reepje af zoals staat afgebeeld op de foto. Deze afgeplatte stukjes zet je op elkaar en zet uiteindelijk het geheel op de hair met uiteraard de pop up bovenop. Deze zorgt er immers voor dat het natuurlijke effect in het haakaas ontstaat.
 


Twee 'afgeplatte stukjes'


De rig waarmee je deze snowman inzet maakt in principe weinig uit. Je eigen favoriete rig volstaat. Deze presentatie van haakaas kan je in meerdere situaties goed inzetten wanneer je graag wilt dat je haakaas een beetje extra opvalt. 

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.