Van fulltime vissen naar fulltime werken

In de tijd dat ik begon te schrijven voor CarpFeeling (inmiddels bijna een jaar geleden) had ik eigenlijk een mega relaxed leventje. Twee nachtjes per week werken en de rest van de week onafgebroken vissen. Een leventje dat ontzettend mooi lijkt. Een leventje dat zeg maar gerust fulltime vissen heet. Na een zware nachtdienst meteen met een volgepakte auto door naar het water. Daar vervolgens de boel opbouwen en eerst een paar uur slapen. Soms kwam ik niet eens aan slapen toe en had ik vervolgens dagen lang nodig om bij te komen. Echter achteraf gezien was het dus helemaal geen ideaal leventje. Mijn sociale contacten leden er onder, ik werd er fysiek gezien niet beter van en echt veel verder dan de bedoeling was kwam ik er ook niet mee. Kortom… voor een periode is het erg leuk, maar niet voor altijd! Het werd dus hoog tijd om de boel eens flink te veranderen.
 

Dat ene telefoontje

Het is ongeveer half september als mijn telefoon gaat. Het is Bas van klaveren. Een goede kennis die mijn visvakanties altijd tot in de puntjes verzorgt. Bas heeft een mededeling dat er een vacature open staat op internet. Een vacature voor een vertegenwoordiger functie bij het bedrijf Lion sports. Een bedrijf dat groeiende is in de hengelsport en spullen verdeelt in het lage prijs segment. Laat nu net het feit zo zijn dat ik altijd graag vertegenwoordiger heb willen worden. Ik besluit op de vacature te gaan reageren en bedank Bas hartelijk voor de tip. Thuis ben ik vervolgens druk met een sollicitatie in elkaar zetten en deze wordt vervolgens met grote zorgvuldigheid verstuurt. Als ik een paar dagen later mijn mail door kijk word ik blij verrast. Er staat een mailtje tussen van Frank de leeuw van Lion sports. Ik mag op gesprek komen! Ik als jongen van nog maar 23 jaren jong had nooit verwacht dat ik met de eerste sollicitatie al zo ver zou komen. Op gesprek komen vind ik al heel wat en ik besluit dan ook mijn uiterste best te gaan doen.

Bas van klaveren. Al jaren een vertrouwd gezicht binnen de karper wereld
 

De sollicitatie

De dag van het gesprek is aangebroken en ik rij dan ook vol zenuwen naar het Brabantse Udenhout. Het dorpje waar het hoofdkantoor is gevestigd van Lion sports. Onderweg heb ik veel last van vertraging en het lijkt er op alsof iedereen mij vandaag bewust in de weg wil zitten. Zelfs de vogels weten met alle zorgvuldigheid mijn auto te raken. En nee… helaas poetsen ze niet even mijn velgen op. Uiteindelijk na een lange rit van tweeënhalf uur kom ik aan in Udenhout. Voor het gesprek besluit ik bij de lokale supermarkt eerst nog even wat drinken te halen en me eventjes mentaal voor te bereiden. Als het moment dan eindelijk daar is kan ik beginnen aan het gesprek. Alles verloopt soepel en ik word uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ook dit gesprek verloopt soepel en het wachten op de uitslag kan beginnen. Een dag later krijg ik een telefoontje van Frank met de mededeling dat ik het ben geworden. Natuurlijk helemaal blij en nog niet beseffende wat me overkomt neem ik het heugelijke feit in ontvangst. Een droombaan is geboren. Een beter en mooier leventje kan beginnen!

Een vis uit de tijd dat ik ‘fulltime’ viste
 

De toekomst

De komende tijd zal mijn leventje dus in het teken staan van een voor mij droombaan. Dat betekent echter ook minder vissen. Aan de ene kant natuurlijk jammer, maar aan de andere kant geeft het ook opties tot sessies anders indelen en op andere manieren vissen. Ook blijf ik voor CarpFeeling nog elke week mijn stukjes schrijven. Dit najaar staan er nog een hoop mooie dingen op mijn agenda die ik uiteraard uitgebreid zal beschrijven. Hopelijk met een paar foto’s van erg mooie vissen. Volgend weekend bijvoorbeeld zit ik voor een sessie in Frankrijk. Daar heb ik erg veel zin in en komt volgende week een uitgebreid stuk van op de site te staan. Voor de rest wil ik nog erg graag even zeggen tegen de vissende jeugd met dezelfde droom als ik: Als je echt graag een baan in de hengelsport wilt… blijf dan dagelijks je contacten onderhouden en verbreden. Blijf beurzen bezoeken en vooral blijf lekker vissen. Dan komt het allemaal vanzelf goed. Ik wou dit heugelijke feit graag even met iedereen delen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.