Vertrouwen daar draait het om

Zelf vis ik nu een 30 jaar gericht op karper en heb heel wat dingen de revue zien passeren van aas en technieken en steeds probeerde je het en heel soms bleef je het gebruiken. Zo maakte je voor jezelf uit wat voor jou het beste was en zeker wat het beste past.
 

 

Vertrouwen in je aas


Zelf bevis ik in 90% van mijn visserij een rivier en de aangrenzende grindgaten en heb daar voor mezelf uitgevonden wat er naar mijn mening het beste werkt. Zo maak ik regelmatig een uitstapje naar onze buurlanden en ook daar kwam ik met alles uit de voeten. Sinds kort mag ik deel uit maken als consultant voor Shimano, naast Shimano voert het merk ook Ace en Dynamite. 
 


Wat een bak!!!


Begin september kwam de vraag of ik ook meeging op een reeds geplande trip naar France om daar wat video en fotomateriaal te doen aangezien dat mijn job is in het dagelijkse leven. Ik kon dit natuurlijk niet afstaan en deed eerst thuis mijn huiswerk naar dit water. Dat viel niet mee, allereerst is er weinig tot niks over te vinden en ten tweede sprak men van een topsessie als men 3-4 vissen op een hele week had gevangen op het hele water.
 


Deze schoonheid kon de nieuwe bol niet weerstaan


Zondagavond alles ingeladen en daarna naar bed, slapen kon ik haast niet want ik wou me natuurlijk bewijzen tenminste zo voelde het. Na net de slaap gevat te hebben besloot ik rond 4 uur in de nacht maar eens te gaan rijden naar het water. Na een kleine 4 uurtjes kwam ik aan bij het water en wachten nog een half uurtje op mijn collega’s die arriveerde.

We besloten de stekken te delen en toen kwam het… AAS. Andre had aas meegenomen vers uit de Dynamite fabriek en dit zou het aas voor 2013 moeten worden. Nu ben ik door alle jaren wel wat gewend en ben zuinig op mijn vistijd, hiermee bedoel ik dat ik liever met een goede bol, waar ik ook vertrouwen in heb vis dan iets waar ik geen vertrouwen in heb. Als het laatste zo is dan blijf ik liever thuis.
 


'The Crave' van Dynamite
 

Zoals voorgaand al gezegd zou het een vrij lastig water zijn wat dus betekend ook lastig vis te vangen. Mijn hengels beaasde ik met de nieuwe bol genaamd “The Crave” van Dynamite. Ook mijn collega’s deden dit en gelijk de eerste nacht was het raak en hoe! Onze Duitse collega knalde gelijk een dikke 40 ponder uit…. en dit was maar het begin. Diezelfde nacht ving ik een 18.5 kilo en een gras van 1 meter 15.

De dagen erna bleef dit doorgaan met als resultaat een hele hoop vis en ook een hele partij boven de 20 Kilo. Het plastic zakje met aas werd steeds minder en doordat je er goed mee ving begon je spaarzaam te worden ermee. Bij afloop van deze sessie had ik nog een 200 gram boilies in de zak zitten en een viertal popups. Deze wou ik maar al te graag inzetten op de rivier, ik had vertrouwen in het aas door de vangsten van afgelopen dagen. Ik had het zelf mogen ondervinden.
 


Ik was zuinig op mijn boilies


Een weekje later vertrok ik wederom naar France om daar samen met een collega een weekje te vissen. Ook Marc had een 200 gram 20 mm Crave Bollen over en een 2 tal popups. Met deze restjes hebben we toch nog een kleine 40 runs gehad en ook weer meerdere 40 plus vissen mogen vangen.
 

Een drietal weken later was er de presentatie van “The Crave” bij Shimano in Nunspeet. Hier werden voor alle gasten goodie Bags uitgedeeld met daarin een zak boilies Popups en de liquids.


Je kunt jezelf wel voorstellen hoe blij ik was met die zak, het succes ervan bleef lopen ook op de rivier.

 

Een weekje Frankrijk
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.