Verzorgingstips voor de lange sessie

De meesten van ons die gaan eens of meermaals per jaar voor meerdere dagen opzoek naar onze vriend de karper. Wanneer je meerdere dagen van huis bent is het vaak lastiger om jezelf een beetje schoon te houden. Op betaalwateren zijn vaak nog wel sanitaire ruimtes aanwezig waar je prima kan douchen. Ben je meer een pionier dan heb je vaak deze luxe niet en moet je je behelpen met de middelen die je meebrengt. In dit artikel enkel kleine tips die je wellicht kunnen helpen.3-1 Shampoo

Willen we een beetje basis zaken meenemen als shampoo, douchegel en scheerschuim, dan neemt dit natuurlijk al de nodige ruimte in. We willen immers zo licht mogelijk bepakt zijn. Een interessant product is Active 3 van Nivea. Een Douchegel, shampoo en scheerschuim in 1! Buiten dat het je 2 flesjes minder ruimte kost, doet het product ook wat je ervan verwacht. Een product wat ik eigenlijk altijd meeneem en door zijn eenvoud verrekte handig is. Naast Active 3 heeft Nivea ook Sport in het assortiment. Dit is een douchegel en shampoo in 1.. Mocht je deze flessen te groot vinden dan kan ik je alleen maar aanraden om eens te kijken naar miniverpakkingen voor eenmalig gebruik. Diverse merken leveren deze promoverpakkingen voor een aardige prijs. Zo heeft ook Axe ( deodorant) kleine spuitbusjes die maar zo eens na een lange dril van pas zullen komen!


Nivea Sport en Active 3..

 


Showers

Leuk die shampoo maar dan moet er natuurlijk wel water zijn! Waar je op betaalwater nog douches tegenkomt, zo is het in de vrije natuur al een heel stuk lastiger om even te douchen. Natuurlijk kan je eieren voor je geld kiezen en even een kleine plons wagen in het water waar je vist. Of je er echt schoner van wordt laat ik terzijde maar verfrissend zal het zeker zijn! Voor die padvinders die toch even willen douchen zijn er zogenaamde Sun Showers (ook wel Camp Showers genoemd). In principe zijn het niet meer als zwarte waterzakken die je kan ophangen in een boom. Doordat de zwarte kleur van de zak de warmte van de zon absorbeert, zal het water iets opwarmen. Zo kan je toch even ( lees 20  tot een 40 liter lang ) genieten van warmer water. deze Sun Showers worden verkocht door diverse merken als Gelert of Freewind. Het beste kan je even bij een outdoor zaak gaan kijken om ze te vinden. Natuurlijk zullen de echte diehards onder ons gewoon even een jerrycan koud water over hun flikker gooien!


Een Solar Shower van Gelert met 20 liter capaciteit..

 


Scheren

We hadden het net al even over scheerschuim. Nu zullen er velen onder zijn die scheren tijdens de lange sessie overbodig zullen vinden. Het is natuurlijk ubercool om als een neanderthaler aan de waterkant te bivakkeren. We zijn immers aan het vissen en doen niet mee aan een schoonheidswedstrijd! Toch vind ik het vooral wel fijn om na een paar dagen die drie stoppeltjes van mijn kin af te scheren. Nu kun je natuurlijk een scheermesje inclusief schuim meenemen. Makkelijker vind ik het om een oplaadbaar scheerapparaat mee te nemen. Buiten dat dit weinig ruimte meeneemt werkt dit ook veel sneller. Wel is het zo dat je niet moet vergeten om je scheerapparaat voor je vistrip aan de lader te leggen. Ook is het meenemen van een klein spiegeltje niet eens zo gek. Als je je scheert moet je het immers goed doen en geen half werk leveren! Staat zo raar op de foto als je weer een dikke vis aan het torsen bent!

 


Erg handig voor als er haar uit je kin groeit!

 


Tanden poetsen

Van kleinst af aan zijn we er allen mee doodgegooid. Volgens de tandarts moeten we 2 maal per dag onze tanden even poetsen. Nu zal ik niet beweren dat ik dit altijd doe. Vaak denk ik er pas aan als ik al lang en breed gestrekt lig onder mijn warme slaapzak. Toch is het natuurlijk niet verkeerd om je tanden te onderhouden. Op de markt zijn van diverse merken kleine proefmonsters te verkrijgen met tandpasta. Ook kleine of zelfs inklapbare tandenborstels behoren tot de mogelijkheid. Ben je toch wel heel erg gehecht aan je eigen tandenborstel dan is het aanschaffen van een zogenaamde tandenborstelkoker ( 3 maal woordwaarde bij Scrabble) geen verkeerde zet. Zo houdt je je tandenborstel ook nog eens vrij van vuil of een of ander vismeelproduct. Zo’n tandenborstelkoker is al heel goedkoop te verkrijgen bij een Action of drogist. Een simpel maar effectief product al zeg ik zelf!  Natuurlijk kun je ook je elektrische tandenborstel meenemen mocht je de poets technieken nog niet helemaal onder controle hebben!


Handig zo’n tandenborstelkoker!

 


Washing Kits

Tijdens zo’n lange vistrip moeten we natuurlijk al pleuris veel meenemen. Het zal bij ieder bekend in de oren klinken dat er ook dan nog weleens wat wordt vergeten. Spulletjes om jezelf een beetje toonbaar te houden staan vaak hoog op de lijst van vergeten dingen. Gelukkig zijn er ook speciale Washing Kits op de markt. Dit zijn in principe kleine tasjes met alle basisspulletjes als tandpasta, tandenborstel, spiegeltje, scheermesje en gel en een veels te klein handdoekje waarmee je je eikel net kan afdrogen. Enkele van deze aanbieders zijn bijvoorbeeld Web-tex of DJS Tackle. Ook Nash Tackle levert een speciaal scheertasje net als Trakker een speciale Wash Bag heeft om al je zooi in te dumpen. Handig! Wil je overigens niet zoveel pleuris uitgeven aan dit soort tasjes dan zal je eens moeten kijken bij een Dumpstore. Je weet wel, zo’n winkel vol met oude legerzooi!


Een Washing Kit van Web-Tex


Naast deze zaken is het natuurlijk raadzaam om ook genoeg handdoeken mee te nemen. Natuurlijk dienen ze wel groen te zijn! Met je roze K3 handdoek jezelf afdrogen aan de waterkant vraagt immers om problemen. Ook genoeg schone kleding en een beetje vitaminerijk voer zorgen ervoor dat je fris en fruitig aan de waterkant vertoefd. Als laatste wil ik jullie meegeven om genoeg water mee te nemen! Water heb je altijd en overal nodig. Om te drinken, te koken, jezelf te wassen, je camou bord af te wassen of om je koelvloeistof bij te vullen als je dacht dat je auto geen beurt nodig had voor je lange trip. Een Jerry can water is nooit weg! In de handel zijn van verschillende merken Jerry cans te koop. Zo hebben onder andere Trakker en Atomic Tackle hele aardige exemplaren in het assortiment. Ook een opvouwbare waterbucket die je al voor een paar pleurie bij de Action kan halen is werkelijk ideaal!


Neem altijd genoeg water mee!


Ik ben aan het einde gekomen van mijn tips. Wellicht hebben jullie er wat aan en zitten we binnenkort allemaal fris en fruitig aan de waterkant! Is dat even een schone gedachte!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.