Vliegvissen op karpertjes

Boilies, pellets, rig en bolt systemen. Trolley's vol matriaal voor een nacht sessie. Dit keer laten we alles thuis en halen de vliegvis materialen uit het stof en gaan opzoek naar kleine boerenslootjes met karpertjes.

Vrijwel overal in Nederland liggen deze watertjes wel, ondiep en je ziet er vaak karper zwemmen en azen maar meestal van klein formaat en misschien niet heel boeiend om op te vissen. Met het juiste materiaal kan dit juist enorm veel plezier opleveren.

En dat materiaal moet zo weinig mogelijk zijn. Bij mij bestaat dit uit een aftma 4 t/m aftma 8 hengel met reel. Vaak kom je met een 4 prima weg gezien de vissen alleen naar links of rechts kunnen. Een schepnetje, eventueel onthaakmat als er geen zachte laag gras ligt, Een tas/vest met materialen zoals leaders, verklikkertjes en uiteraard een doos met vliegen neem je mee.

Ik had het nooit verwacht maar als een karper een langzaam zinkende felgekleurde blob zien, knallen ze er als gekken op! Ook doen allerlei kleuren zalmeitjes het goed. Eigenlijk alles dat langzaam zinkt is aantrekkelijk voor de karper. Gewoon de vlieg plaatsen in de zwemroute van de karper en zodra deze in de buurt komt een klein rukje geven. Vaak reageert de karper meteen en zuigt de vlieg op.

Probeer het ook eens en bejaag de karper op zicht. Zo kan je op een prachtige zomeravond vele kilometers afromen zonder het gesleep van tientallen kilo's materiaal en voer. Mij zal je dit seizoen zeker regelmatig met een vliegenlat tegen komen! Hopend op groot water een karper te haken met zwaarder materiaal maar daarover later meer.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.