Wat goed is komt snel

Met het blote oog lijkt niets te zien, maar door de glazen van de polaroid wordt ik een stuk gelukkiger. Zonder de glinstering van het zonlicht zijn duidelijk de contouren zichtbaar van een karperstaart die fier wappert onder de dikke laag waterplanten. Als de vis langzaam naar voren schuift komt een fraai stel lippen onder het groen vandaan, rustig om zich heen happend.
 


Het stemt me tevreden. Ik bevind me op slechts een tweehonderd meter van mijn huis en dit is al de derde karper die ik de laatste vijf minuten spot. Er komt steeds meer leven in het jonge water. Kleine voorntjes zwemmen in grote scholen langs me heen en ook het gevogelte doet het prima. Dat is niet alleen mij opgevallen, want er verschijnen steeds vaker kleine kinderen aan de waterkant met een vast hengeltje of een (weg)werphengel van de kijkshop.
 


Een gemakkelijke prooi


Een paar korrels mais zijn de keuze van de dag en na het aanvoeren van een paar kleine stekjes tuig ik de penhengel op. Al snel zie ik een karper azen op één van de gekozen plekjes. Druk heen en weer zwemmend vormt de schub een gemakkelijke prooi. Pure gulzigheid zou hem een paar seconden later duur komen te staan. Nooit eerder dook de pen zo snel onder en na een korte dril verdwijnt mijn eerste karper van het ‘thuiswater’ in het veel te ruime landingsnet. Een prachtig, puntgaaf schubje wordt ontdaan van de haak en krijgt snel weer zijn vrijheid terug. Bedankt makker!


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.