Begin november kondigde The Carp Specialist met ‘Markant carping‘ een nieuw Nederlands betaalwater aan binnen hun aanbod. Redelijk uniek aan dit water is dat je er enkel tijdens de koudere maanden kunt vissen, aangezien er in het voorjaar en de zomer outdooractiviteiten worden georganiseerd. Tijdens het openingsweekend heb ik het water samen met Tom Lenters mogen vissen vanaf stek 3. Zo konden we het voor jullie onderwerpen aan een serieuze fieldtest.
Met 66ha aan water en slechts 16 stekken is La Ramade een betaalwater met een ander karakter dan vele andere betaalwateren. Door zijn drie grote baaien wordt het ook wel eens klein Cassien genoemd. Een water dus met veel ruimte, rust en mooie natuur. Edwin, Patricia en hun vismaat Erik hebben dit water bevist in het vroege voorjaar.
In oktober 2018 ben ik met het Cipro team en een aantal van hun trouwe klanten, een week nieuwe boilies wezen testen. Dit deden we op een vrij nieuw betaalwater uit het aanbod van The Carp Specialist. Er zijn al wat mensen daar wezen vissen en de reviews en recensies zijn nogal wisselend. Wat de één top vond, vond de ander slecht. Ik heb na een week vissen met het hele team een heel goede indruk van alle stekken gekregen omdat we dagelijks alles in onze groepsapp deelden. De vangsten, de tegenvallers etc. In deze review vertel ik je dan ook over het water, de faciliteiten en de visserij zoals wij die hebben meegemaakt.
Patricia en ik visten in het voorjaar een sessie op Horseshoe in Engeland. Horseshoe is een kraakhelder water van The Carp Society met een enorm mooi visbestand. In deel 1 kon je al lezen dat ik een zeer fraaie rijenkarper te pakken had tijdens een onweersbui. In deel 2 belicht ik de rest van de sessie en bespreek ik ook de voorzieningen op dit complex.
Tijdens de meivakantie wilden we weer eens een lange sessie gaan doen. Zoals gewoonlijk kon deze pas geboekt worden na Carp Zwolle, wat dus betekende dat veel wateren al bezet waren. Toen ik dit tijdens een gesprek met Simon Pomery liet vallen nodigde hij me uit om eens op Horseshoe te komen vissen. Met vervolgens de vraag of ik wel eens gehoord had van dit water. Natuurlijk kennen we dit water, het is namelijk een water van The Carp Society. Na een kort overleg met Patricia kon de reis naar Engeland worden voorbereid.
Het is vrijdagavond net na 19.30 als ik in Groenlo de hand schudt aan Jean Pierre Fles en Wenzel Spellbrink, beheerder en eigenaar van het onlangs voor publiek geopende Karpervissen Achterhoek. Op landgoed Spellbrink ligt een meer waarin je prachtige, oude maar vooral karakterkarpers in verschillende maten en gewichten kunt vangen. Het meer van 1,8 hectare groot ligt midden in de natuur van Landgoed Spellbrink, een perceel van circa 10 hectare groot en een historie waarborgt van meer dan 100 jaar oud. Het meer kenmerkt zich naast de prachtige natuur zoals overhangende bomen, lelievelden, rietkragen, vogels en insecten, vooral in de aanwezigheid van oogstrelende oude karpers. 
Eind vorig jaar ontvouwde Ad Brak op Facebook zijn plannen voor een nieuw betaalwater in Eibergen, een klein gehucht in het oosten van het land. Deze oude ballastput en schaatsbaan werd in de maanden daarop omgevormd tot een domein waar je als karpervisser volop je eigen gang kunt gaan. Het water werd afgelaten, het slib verwijderd, de bodem op enkele punten verdiept, eilanden werden opgebouwd en het huisje aan het water werd omgebouwd tot een ultieme carpcrib met veel luxe, waaronder zelfs WiFi. Wij gingen op bezoek en bevisten het water gedurende drie nachten. Ons verslag lees je nu op CarpFeeling.
Etang de Mont ligt in één van de minst bevolkte gebieden van Frankrijk, namelijk in de regio Allier. Rust gegarandeerd en met ook een mooi bestand zijn de hoofdingrediënten voor een sessie aanwezig wat mij betreft. Tijdens de meivakantie moest er natuurlijk weer gevist worden en was dus de keuze op dit water gevallen. Iedere stek is voorzien van een ruime bungalowtent met als bijkomend voordeel dat er veel minder spullen mee moesten.
Afgelopen maand hebben Bob en Frank een weekje gevist op het Franse Etang de Berniere, dat in Nederland wordt aangeboden door CarpSpots. Het bleek een prachtig water te zijn met veel uitdagingen, maar ze kwamen terecht in een moeilijke week. Bekijk het uitgebreide verslag en de sfeervideo nu op CarpFeeling.
  Het Belgische domein De Karperhoeve heeft een speciale winterpas in het leven geroepen om in de wintermaanden voordelig op Timmy's en Tine's lake te kunnen vissen. Deze pas geeft recht op vijf sessies en daar maakte Fred van Dort afgelopen winter gebruik van. Hij viste drie sessies op deze wateren en het lukte hem om enkele fraaie vissen te vangen. In dit verslag vertelt Fred hoe hij zijn visserij aanpakte en wat wel en niet werkte voor hem.
Tijdens Carp Zwolle gaven we, in samenwerking met De Ronde Bleek, een midweek vissen weg op hun prachtige water. Bas van Loon was de gelukkige winnaar van deze winactie en kon een datum gaan prikken. Hij koos er voor om op tweede Paasdag te starten met zijn midweek en viste een geweldige sessie. We vroegen Bas een verslag te schrijven van zijn sessie en dat deed hij voor ons...
De mannen van Hengelsport Leiden kwamen met het idee om een keer in Kroatië te gaan vissen. Het water was nog niet open voor het Nederlands publiek, maar via via kregen we toch de kans om daar te gaan vissen. Ik had er wel eens wat over gehoord in de wandelgangen, een mooi groot gebied met veel natuur en een prachtig water. Een water vol met grote en puntgave vissen. Het gewicht van de vissen, 30 kilo en meer, is een gewicht wat in Nederland niet vaak voor komt. Mijn interesse was gewekt, want wie wil daar nou niet vissen.
Op ongeveer 750 km van Utrecht ligt ‘Granny Lake’, een langwerpig water van 14 hectare. Dit water is al jaren familiebezit en dankt haar naam aan de huidige eigenaresse, een 85 jarige vrouw die vanuit haar caravan over het water uitkijkt. Granny Lake wordt sinds kort vanuit Nederland aangeboden door CarpSpots en wij kregen de mogelijkheid om het water te bevissen voor een review.
Het is alweer even geleden dat ik ineens meerdere appjes binnen kreeg in een korte tijd met teksten als: ‘je hebt gewonnen!’ en ‘veel plezier in Frankrijk!!’. Frankrijk?... Oja, de like en deel actie van Carpsquare! Daar mocht ik op zondag 1 november bij Hans Sissingh, winnaar van de World Carp Classic, de gewonnen prijs ophalen, een paar foto’s schieten en wat tips ontvangen over de wateren die beschikbaar waren gesteld.
Op 13 augustus stond de trip naar Jonchery op de planning. ’s Morgens vroeg opstaan en de aanhanger inladen, alles stond al klaar dus het was enkel een kwestie van inruimen en de auto starten. Na een reis van ongeveer 7 uur kwamen wij aan op de plaats van bestemming. Wanneer je door de hekken heen rijd zie je een prachtige plas water liggen waar je hart sneller van gaat kloppen.