Eind vorig jaar ontvouwde Ad Brak op Facebook zijn plannen voor een nieuw betaalwater in Eibergen, een klein gehucht in het oosten van het land. Deze oude ballastput en schaatsbaan werd in de maanden daarop omgevormd tot een domein waar je als karpervisser volop je eigen gang kunt gaan. Het water werd afgelaten, het slib verwijderd, de bodem op enkele punten verdiept, eilanden werden opgebouwd en het huisje aan het water werd omgebouwd tot een ultieme carpcrib met veel luxe, waaronder zelfs WiFi. Wij gingen op bezoek en bevisten het water gedurende drie nachten. Ons verslag lees je nu op CarpFeeling.
Etang de Mont ligt in één van de minst bevolkte gebieden van Frankrijk, namelijk in de regio Allier. Rust gegarandeerd en met ook een mooi bestand zijn de hoofdingrediënten voor een sessie aanwezig wat mij betreft. Tijdens de meivakantie moest er natuurlijk weer gevist worden en was dus de keuze op dit water gevallen. Iedere stek is voorzien van een ruime bungalowtent met als bijkomend voordeel dat er veel minder spullen mee moesten.
Afgelopen maand hebben Bob en Frank een weekje gevist op het Franse Etang de Berniere, dat in Nederland wordt aangeboden door CarpSpots. Het bleek een prachtig water te zijn met veel uitdagingen, maar ze kwamen terecht in een moeilijke week. Bekijk het uitgebreide verslag en de sfeervideo nu op CarpFeeling.
  Het Belgische domein De Karperhoeve heeft een speciale winterpas in het leven geroepen om in de wintermaanden voordelig op Timmy's en Tine's lake te kunnen vissen. Deze pas geeft recht op vijf sessies en daar maakte Fred van Dort afgelopen winter gebruik van. Hij viste drie sessies op deze wateren en het lukte hem om enkele fraaie vissen te vangen. In dit verslag vertelt Fred hoe hij zijn visserij aanpakte en wat wel en niet werkte voor hem.
Tijdens Carp Zwolle gaven we, in samenwerking met De Ronde Bleek, een midweek vissen weg op hun prachtige water. Bas van Loon was de gelukkige winnaar van deze winactie en kon een datum gaan prikken. Hij koos er voor om op tweede Paasdag te starten met zijn midweek en viste een geweldige sessie. We vroegen Bas een verslag te schrijven van zijn sessie en dat deed hij voor ons...
De mannen van Hengelsport Leiden kwamen met het idee om een keer in Kroatië te gaan vissen. Het water was nog niet open voor het Nederlands publiek, maar via via kregen we toch de kans om daar te gaan vissen. Ik had er wel eens wat over gehoord in de wandelgangen, een mooi groot gebied met veel natuur en een prachtig water. Een water vol met grote en puntgave vissen. Het gewicht van de vissen, 30 kilo en meer, is een gewicht wat in Nederland niet vaak voor komt. Mijn interesse was gewekt, want wie wil daar nou niet vissen.
Op ongeveer 750 km van Utrecht ligt ‘Granny Lake’, een langwerpig water van 14 hectare. Dit water is al jaren familiebezit en dankt haar naam aan de huidige eigenaresse, een 85 jarige vrouw die vanuit haar caravan over het water uitkijkt. Granny Lake wordt sinds kort vanuit Nederland aangeboden door CarpSpots en wij kregen de mogelijkheid om het water te bevissen voor een review.
Het is alweer even geleden dat ik ineens meerdere appjes binnen kreeg in een korte tijd met teksten als: ‘je hebt gewonnen!’ en ‘veel plezier in Frankrijk!!’. Frankrijk?... Oja, de like en deel actie van Carpsquare! Daar mocht ik op zondag 1 november bij Hans Sissingh, winnaar van de World Carp Classic, de gewonnen prijs ophalen, een paar foto’s schieten en wat tips ontvangen over de wateren die beschikbaar waren gesteld.
Op 13 augustus stond de trip naar Jonchery op de planning. ’s Morgens vroeg opstaan en de aanhanger inladen, alles stond al klaar dus het was enkel een kwestie van inruimen en de auto starten. Na een reis van ongeveer 7 uur kwamen wij aan op de plaats van bestemming. Wanneer je door de hekken heen rijd zie je een prachtige plas water liggen waar je hart sneller van gaat kloppen.
Edwin beviste in Mei het betaalwater "Het Broek". In deel 1 ging hij in op de keuze in dit deel lees je zijn verslag van de sessie en de vangsten. Ook komen er enkele tips voorbij en keuzes die hij maakte tijdens zijn sessie. Het Broek is een erg mooi verzorgt betaalwater in de buurt van Arnhem. Ideaal als je dus eens een betaalwater wilt bezoeken zonder een eind te rijden.
Zoals vele van jullie probeer ik ook eenmaal per jaar een visreisje te plannen naar het land van brie, stokbrood en wijn. Maar nog veel belangrijker vele wateren waar onze geliefde vis zijn rondjes zwemt, inderdaad Frankrijk. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een betaalwater. De keus voor openbaar of betaalwater zal iedereen voor zichzelf moeten maken. Persoonlijk is voor mij deze week een weekje rust en wil ik eigenlijk niet te veel nadenken. Op een betaalwater heb je daarnaast ook nog allerlei voorzieningen zoals een toilet en douche en meestal is het afgesloten waardoor je gevoel voor veiligheid ook wat gerust gesteld word.
Zaterdag 10 oktober was het dan zo ver. Er stond een weekje Frankrijk in de planning. Een weekje naar het Franse betaalwater Estate lake om precies te zijn. Al dagen van te voren ben ik samen met mijn vismaat Timon met de voorbereiding bezig. Materiaal, aas, auto inpakken, boekingen uitprinten en ga zo maar door. Uiteindelijk is het zaterdag nacht, kwart over 5 als mijn wekker gaat. Helaas! Hoe moeilijk het ook is moet ik mijn vriendin gedag zeggen voor een aantal dagen. Nooit leuk om te doen. Maar goed, ik stap met een nog slaperig hoofd in mijn auto en start het kleine ritje naar het huis van Timon.
Eindelijk was het dan zover. Op vrijdag 10 april vertrokken wij voor een vader/zoon weekend naar Forrest Valley, gelegen bij het plaatsje Arcen boven in Limburg. 3,5 Hectare water midden in de ongerepte natuur en een oase van rust, schoonheid, vogels, reeën en een prachtig bestand aan karpers. Deze trip stond sinds december 2014 op de agenda en vloeide voort uit een gewonnen prijs, de Heeremaschaal, van KCA Almere en was destijds beschikbaar gesteld door SKV Karpertrips die het water toen nog in hun beheer hadden.
Na een mooie avond vond Patricia het welletjes geweest en kroop de slaapzak in want de volgende was weer voor haar. Erik en ik zaten nog wat te babbelen en te genieten van een biertje in de screen toen net voor middernacht de stilte werd opgeschrikt door een beetmelder gevolgd door de sounderbox die Patricia meehad.
Het zal ergens begin Januari zijn geweest dat mijn vismaat Erik, vriendin Patricia en ik de knoop doorhakken om dit jaar met z'n drieën naar Frankrijk te gaan voor de jaarlijkse trek naar het beloofde land. Het mooist zal een drie persoons stek zijn, maar ja die zijn wat minder beschikbaar.