Bin el Ouidane

Veel karpervissers plannen jaarlijks één of meerdere uitje(s) naar een buitenlandse locatie. Frankrijk staat nog steeds fier bovenaan qua favoriete bestemming, maar ook de rest van Europa wordt steeds vaker aangedaan. Sinds een aantal jaren is ook noord Afrika in beeld gekomen bij de vissers, want in Marokko blijkt heel goed op karper gevist te kunnen worden. Eén specifiek meer blijkt zoveel potentie te hebben dat veel (bekende) karpervissers er hun geluk al hebben beproefd. Het betreft een 3000 hectare groot stuwmeer, genaamd ‘Bin el Ouidane’.

Een compleet pakket

The Carp Specialist is al tien jaar één van de grootste reisbureaus op het gebied van visvakanties. Het is dan ook geen verrassing dat juist zij het water vanaf 2014 hebben opgenomen in hun aanbod. In samenwerking met Marocco Carp Fishing wordt een compleet pakket aangeboden waarbij alles voor je wordt geregeld. Zo hoef je als visser slechts een aantal zaken mee te nemen, want veel materiaal wordt ter plaatse verstrekt. De volgende spullen kun je alvast thuis laten:
 Per koppel (twee personen):
Een grote gasbrander & gasfles, kleine gasbrander, koelbox (incl. eten), schaduwconstructie, kookpan (voor de particles), plastic kuip (voor de particles), rubberboot met dieptemeter, 2 reddingsvesten, chemisch toilet, tafel, 2 stoelen, schepnet, onthaakmat, weegzak, volledige set eetgerei, pot, pan, ketel, bakolie, zout & peper, specerijen, 2 glazen, 2 koppen, 'instant' koffie, suiker, melkpoeder en afwasmiddel.In Marokko blijkt heel goed op karper gevist te kunnen worden

Per persoon (visser):

3 karperhengels, tent en bedchair, 6 hengelsteunen of een rodpod met buzzerbars. Daarnaast is het mogelijk om vooraf al extra zaken door geven zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een electromotor & accu, extra boilies, speciale menuwensen etc. Over service gesproken!


Het meer

Het stuwmeer staat bekend om haar uitstekende en gevarieerde karperbestand. Grote bonkige schubkarpers worden afgewisseld met zeer fraai beschubde spiegelkarpers tot ruim in de 30 kilogram! Het gemiddelde gewicht ligt rond de 12 kilogram en dus behoren vangsten uit alle categorieën tot de mogelijkheden! Het is in alle jaargetijden mogelijk om karper te vangen en dus is ‘overwinteren’ in Marokko ook een interessante optie voor ons Nederlanders. Wauw!!

Gemiddeld krijgen koppels tussen de 10 en 60 aanbeten in een week, maar mocht het onverhoopt tegen zitten dan bestaat er de mogelijkheid om te verkassen. Marocco Carp Fishing pacht namelijk een groot gedeelte van de oever waardoor u op veel plekken uw kampement kunt opzetten.

Het plannen van de reis zal iets meer tijd kosten dan een weekje Frankrijk, maar op de website van The Carp Specialist staat een duidelijke handleiding met tips en tricks. Overigens vind je hier nog veel meer info en prachtige foto’s van het water en haar vissen.Een adembenemend uitzicht

Na het zien van alle info lijkt het mij persoonlijk een heel gaaf avontuur en ik denk er dan ook serieus over na om hier in de toekomst een reis naar toe te plannen. Mocht je zelf ook deze plannen hebben, of al hebben geboekt, dan wens ik je veel succes!


Oftewel: حظا سعيدا  

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.