Domaine de la maveline

Op een afstand van ongeveer 520 km vanaf Breda ligt het prachtige Domaine de la mavaline. De ongerepte natuur, rust en aanwezigheid van veel grote vis maakt dit water tot een fantastische bestemming voor de karpervisser. Eind vorig jaar heb ook ik hier een weekje aangeschoven en hieronder vind je een samenvatting van dit beeldschone water.
 

Het water

Wanneer je het domein binnenkomt zie je al meteen dat je met een erg mooi stukje natuur te maken hebt. Het domein zelf heeft een oppervlakte van zo'n 25 Ha waarvan 20 Ha bestaat uit water. Op het water zijn erg veel stekken te vinden. Denk hierbij aan eilandjes, wiervelden, inhammen, baaitjes en overhangende bomen. Het barst ervan!

De dieptes op het water varieëren tussen de 2 en 5 meter. Het verloop hierin is niet heel erg spannend te noemen en je zult daarom de meeste vissen ook bij de kanten weg pakken.

Mavaline is voorzien van 12 stekken. Acht hiervan zijn tweepersoons stekken. Er is zelfs een 'echte eilandstek'. Deze stek (stek 12) is dus alleen te bereiken met een boot. Neem deze dus mee. Dit is sowiezo aan te raden omdat veel goede stekken enkel te bereiken zijn met een boot.

De stekken zijn netjes onderhouden en bieden meer dan voldoende ruimte om lekker te kunnen zitten. Je hebt hier totaal geen last van andere vissers. Sterker nog, de kans is zelfs groot dat je ze de hele week niet meer ziet...

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

 

De vissen

Door de gunstige omstandigheden kunnen de karpers zich op Mavaline goed voortplanten. Hierdoor zwemmen er veel vissen van het eigen bestand rond. Ook hebben er uitzettingen plaatsgevonden die ervoor hebben gezorgd dat het bestand mooi in evenwicht is.

Naar schatting zwemmen er zo'n 1000 karpers rond waarvan ruim 90% spiegelkarper. Het gemiddelde gewicht van deze vissen komt boven de 10 kg. De zwaarste karper die tot op heden is gevangen is 32 kg. Kortom, je maakt een goede kans een vis boven de 15 kg te haken.

Ook zwemmen er meerdere forse steuren rond. Ik kan je daarom aanraden zo weinig mogelijk voer / aas te gebruiken op visbasis. Natuurlijk is het leuk om een steur te vangen (en zeker wanneer deze meer dan 20kg weegt) maar wanneer je deze stofzuigers eenmaal op je stek hebt krijg je ze er niet meer af. Wij hebben er in een week meer dan 30 gevangen!!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25

 

Faciliteiten

Over de faciliteiten kan ik heel erg kort zijn. Die hebben ze daar niet. Het is dus helemaal 'back to nature'. Er is een kleine w.c. aanwezig maar deze laat alles te wensen over. Een emmer is een beter idee...

Voor de mensen die willen douchen is er in de nabije omgeving een camping waar je voor een kleine vergoeding je even lekker kunt afspoelen. Dat heb je na een weekje zweten van het drillen wel nodig!De enige w.c.


Regels

Maximaal 4 hengels per persoon.
Grote en dikke onthaakmatten zijn verplicht.
De tent moet uit schutkleuren bestaan.
Gevlochten hoofdlijn is verboden.
Er mag niet gevist worden met leadcore of het vastloodsysteem.
Weerhaakloze haken zijn verplicht, er mogen geen gedraaide, gebogen of benthooks gebruikt worden. De haken mogen niet te klein zijn.
Hou steeds water voorradig om de vis nat te maken op de onthaakmat.
Spoel het schepnet en onthaakmat na elke vangst goed af met water uit het meer.
Het gebruik van bewaarzakken is verboden.
Het is verplicht de wonden van de karper te ontsmetten.
De gevangen vis dient met respect behandelt te worden en direct terug in het water gezet te worden.
De visser moet ten alle tijden bij zijn hengels blijven.
Het is toegestaan zelf gekookte partikels te gebruiken.
Het gebruik van roeiboten en voerboten is toegestaan.
Bij vangst van steuren en/of graskarpers foto’s het liefst in het water nemen. En de vis rustig terugzetten, zodat de vis genoeg zuurstof tot zich kan nemen.
Bij vangst van grote steuren (1.20 of meer) schep de vis dan niet, maar haal de steur met behulp van je onthaakmat uit het water. De steur kan zijn rug breken als hij geschept wordt!
Het is niet toegestaan om gericht op andere vissoorten te vissen als karper en meerval.
Levendaas is verboden.
Het is toegestaan om per visser 1 niet visser mee te nemen.Oeroude vissen
 

Info

Grootte: 20 Ha
Afstand vanaf Breda: 520 Km
Stekken: 12 stekken. (8 twee persoons en 4 eenpersoons)
Hengels: max. 4
Bestand: max. 64 pond
Bijvangst: Steur, graskarper, zeelt
Boot: Ja

Prijs: v.a. € 200,- per week

 

Boeken en meer informatie

www.skv-karpertrips.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.