Domaine de la Valée

Als je hier voor het eerst aankomt is dit water een indrukwekkend groot meer. Het formaat lijkt al snel minder als je eenmaal bezig bent met de visserij. Het formaat van de vissen is echter indrukwekkend en blijft dat. Het meerrecord staat momenteel op 27,6 Kilo (60 LBS). Dit is The Horse (Het Paard). Deze vis is al vaker samen met enkele van de kapitale schubs gevangen, dan in zijn eentje. Houd hier rekening mee in de visserij.

De grote spiegels zijn fraaie vissen maar Horselake is sinds haar ontdekking beroemd geworden door haar schubkarpers. Enkele jaren geleden is er karper bij uitgezet. Enkele goed groeiende spiegels verrijken het bestand nu. Door uitzetting wordt het vaak moeilijker om de residente vissen te vangen, vooral op water waar een deel niet bevisbaar is. Horselake is dan ook een moeilijk water en een heuse uitdaging voor de sportvisser.


Het meer

Zoals de kaart laat zien is de helft van het meer maar met stekken bezet. Dit betekent dat veel grote vissen zich waarschijnlijk zullen verstoppen in het achterste gedeelte. Echter de rivier stroomt door het voorste gedeelte van het meer, dat zeer veel natuurlijk voedsel en zuurstof met zich meeneemt. De vis moet om al dit lekkers te bereiken langs de stekken zwemmen vandaar dat er nog steeds goed gevangen wordt op dit meer. De originele stock, de oude 20+ kg vis, wordt vaak gevangen op een plaats samen. Dit zou kunnen betekenen dat ze samen reizen en eten. Het meer is erg gevarieerd, gravelbars, wierbedden, leliebedden, diepere plekken, ondiepe gedeelten, etc. etc. Boten zijn te huur en een MUST om te gebruiken. Steknummers 3,4,5,10 en 11 zijn eiland stekken alleen bereikbaar per boot.


Accommodatie

Het meer biedt simpele maar doeltreffende sanitaire faciliteiten. De visser kan van douches en toiletten gebruik maken en ook is een clubhuis aanwezig en een vriezer. Ook de botenverhuur bevind zich hier.


Info

Grootte: 30 Ha
Afstand vanaf Breda: 300 km
Stekken: 11 x 2 personen
Hengels: 3 hengels
Bestand: gem. 24 pond, max. 60 pond
Bijvangst: Graskarper, kleine karper (10 pond)

Prijs: € 260,- per week
Website:
www.domaine-de-la-vallee.com

Boeken

Fishermanholidays

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.