Etang de la Livardière

Voor de meeste onder ons is deze koude periode hét moment plannetjes te smeden voor het nieuwe seizoen. Aangezien een seizoen niet compleet is zonder visvakantie is dit het uitgelezen moment je te verlekkeren aan de meest mooie wateren. Voor veel mensen valt de keuze op een betaalwater. Veiligheid en zekerheid spelen hierin een grote rol. De keuze is reuze en daarom zullen wij je een handje helpen door alvast een aantal (nieuwe) wateren aan je voorstellen. We trappen af met Etang de la  Livardière.

Water

In west-Frankrijk, vlak bij de stad Le Mans vinden we het 17,5 Ha grote water Etang de la  Livardière. Dit schitterende landgoed heeft een oppervlakte van 400 Ha en wordt in de wintermaanden voor de jacht gebruikt. De rest van het jaar wordt het beschikbaar gesteld voor ons karpervissers. Lucky us!

Dit relatief nieuwe water ziet er met zijn ruige uiterlijk, (schier)eilanden, baaien en grote diepteverschillen werkelijk fantastisch uit. De bosrijke omgeving maakt het plaatje helemaal compleet. Niet zomaar een betaalwater dus. Je zit echt midden in de natuur.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

 

Vissen

Naast het originele - en zeer oude - bestand hebben er ook uitzettingen plaats gevonden. Dit omdat het originele bestand wat aan de kleine kant was. Daarvoor reis je niet helemaal af naar Frankrijk.
150 karpers tussen de 12 en 21 kg hebben hier een nieuw huis gekregen. 100 vissen van deze uitzetting wogen 15 kg plus. Dit alles is gebeurt in 2008. Deze zullen nu wel aardig op gewicht zijn.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

 

Faciliteiten

Wanneer je naar een betaalwater gaat is dit vaak niet voor een nachtje. Wanneer je wat langer zit is het prettig jezelf zo af en toe even lekker te kunnen opfrissen. Bij veel betaalwateren laten de faciliteiten te wensen over. Bij Etang de la Livardière is dit echter niet het geval. Vlak bij het water vind je een oud (gerenoveerd) boerderijtje dat van alle gemakken is voorzien. Een keurig nette wc, douche, gasfornuis en vriezer en zelf een oplaadpunt voor alles wat stroom nodig heeft. Niets op aan te merken dus!

1
2
3
4
5
6
7

 

Regels

Elk betaalwater heeft zo zijn regels. Deze regels zijn opgesteld voor het welzijn van de vissen. Lees hieronder de regels die gelden voor Etang de la Livardière.

• Maximaal vier hengels per visser
• Gevlochten hoofdlijnen en leadcore leaders zijn verboden
• Onthaakmatten zijn verplicht en dienen groot en dik genoeg te zijn
• Bewaarzakken zijn verboden
• Geen haken groter dan maat 1 en weerhaakloos of microbarb
• Vastloodsystemen zijn verboden. Gebruik safety rigs
• Bij het varen in een boot zwemvest verplicht
• Maak je mat goed schoon om kruisbesmetting te voorkomen
• Ontsmetten wonden verplicht
• Geen luide radio's
• Geen onbewaakte rodpods
• Houd uw stek netjes en plaats uw vuilnis op de aangewezen plaatsen
Lees hier alle regels voor Etang de la  Livardière

Info

Grootte: 17,5 Ha
Afstand vanaf Breda: 630 Km
Stekken: 12 pers.
Hengels: 4
Bestand: max. 52,8 pond
Bijvangst: Steur, graskarper
Boot: Ja

Boeken en meer info

www.thecarpspecialist.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.