La Carriere mei 2015 (deel 3)

Het is inmiddels alweer ochtend na de laatste gevangen vis van vannacht. Ik zie ’s morgens vroeg dat de wind compleet is gaan liggen en dat de vis ineens verspreid over het hele water springt. Dit is mijn kans! Denk ik in mezelf….. Snel maak ik mijn spod hengel klaar en pak ik de emmer met de aangemaakte mix er bij. Over de gehele stek voer ik zo’n beetje 15 kilo aas. Dit lijkt behoorlijk veel, maar aangezien het grote bestand aan vis en het feit dat het klein aas is zorgt het er voor dat het op de bodem bijna niet weer gevonden wordt. Daar komt nog bij dat de witvis ook heel veel kleine voedseldeeltjes op eet. Dit fenomeen zorgt er voor dat het gevoerde aas behoorlijk snel op is. Iets waardoor je dus constant bezig moet blijven met bijvoeren.

Prachtig!
Prachtig!
Foto: Thimon Dokter

Na een aanbeet zelfs twee keer zoveel om ervoor te zorgen dat de vis kan door eten! Ik kies er voor om tijdens het voeren de hengels even op de kant te houden. Zo kan na het voeren de vis even lekker zijn gang gaan en genieten van een vreet partijtje. Na een paar uurtjes rust op de stek zie ik op het windstille water ineens aasbelletjes verschijnen. Ik ruik mijn kans, maak de hengels klaar en gooi ze weer secuur in op de aangevoerde stek. Net wanneer ik de derde hengel er in heb liggen loopt de eerste hengel al af. De vis ligt er op! Keihard werken en door voeren nu om er nog veel meer te vangen is wat ik moet doen. 

Volle zakken en schepnetten! Dat zien we graag
Volle zakken en schepnetten! Dat zien we graag
Foto: Thimon Dokter

Als de eerste hengel is afgedrild en de vis weer terug is wil ik de hengel weer terug op de stek gooien. De kans om hem neer te leggen krijg ik niet als ook ineens nummer twee weg loopt. Ook dit is weer een mooie vis die na een stevige dril op de mat verschijnt. De vis ligt dik op het voer nu. Tussen het hengels ingooien door voer ik uit man en macht de stek weer aan. Het is nu of nooit! Hoe meer karpers hoe beter.

Een lang gerekte grasmaaier
Een lang gerekte grasmaaier
Foto: Thimon Dokter

De vissen blijven zich nu in rap tempo achter elkaar op volgen. De ene na de andere aanbeet volgt en onze stek begint meer op een complete chaos te lijken dan op een vis vakantie. Maar goed, we komen hier om vis te vangen, dus we gaan lekker door met vissen. Slapen kan altijd nog. Het enige wat nu zaak is, is heel veel vis vangen en zorgen dat ze zo groot en mooi mogelijk worden. Meestal op betaalwateren gaan na een tijdje de grote vissen zich melden en wordt een sessie daardoor alleen nog maar mooier. Hoe meer vis zich komt verzamelen op de stek hoe beter! Wat we willen is voedselnijd creëren, en dat is precies wat er nu gebeurt met zoveel aanbeten.  

Fotootjes schieten en de vis weer snel terug!
Fotootjes schieten en de vis weer snel terug!
Foto: Thimon Dokter

De kers op de taart 

Ineens gaat het heel snel en blijft het enorm lopen. Mijn hengels lopen achter elkaar af en het is nu echt werken geblazen. Maico en Ger zijn al steeds bezig mijn stek te bevoorraden met voer terwijl ik de hengels steeds opnieuw ingooi na het drillen van een vis. Het loopt zelfs eventjes zo hard dat we schepnetten en bewaarzakken tekort komen om de vis even voor de foto’s in weg te hangen. 

Het ging helemaal los!
Het ging helemaal los!
Foto: Thimon Dokter

We maken van alle vissen zo snel mogelijk foto’s en zetten ze weer terug. Soms krijg je de kans niet om te doen wat je wilt doen, of er loopt alweer een hengel af. Het kan heel hard gaan. Het is natuurlijk super mooi wanneer je hard werkt en het zijn vruchten af gaat werpen. Daar kom je immers voor. Toch moet je altijd scherp blijven zodat je geen fouten gaat maken. 

Een vette 21,6 kilo spiegel verdwijnt in mijn landingsnet. Geweldig!
Een vette 21,6 kilo spiegel verdwijnt in mijn landingsnet. Geweldig!
Foto: Thimon Dokter

Wat er dan gebeurt is ongelofelijk. Drie hengels tegelijk lopen af en alle drie staan we met een hengel in onze handen te drillen. Alle drie een schepnet en een hengel. En nu? Tsja…. Goed sturen en de vis afzonderlijk van elkaar af drillen. Wonder boven wonder lukt dit en vangen we drie vissen op rij. Werkelijk fantastisch. Zelfs mijn vis is een veertiger. Wat een top sessie deze week! 

Ook Maico mag poseren met een vette 18+ kilo spiegel. Wat een sessie!
Ook Maico mag poseren met een vette 18+ kilo spiegel. Wat een sessie!
Foto: Thimon Dokter

Na deze prachtige drie vissen volgen er nog een aantal aanbeten heel snel achter elkaar. De teller met grote vissen blijft maar verder oplopen. Het is een droom vakantie waarin werkelijk alles goed lijkt te gaan wat er maar goed kan gaan. We sluiten de week af met een paar hele mooie vissen. Na vijf vermoeiende nachten besluiten we eerder huiswaarts te keren. Na vijf nachten mooi weer schijnt er slecht weer aan te komen en aangezien we geen nat pak willen hebben kiezen we er voor om alles op te ruimen. Het is mooi geweest, we hebben geweldige vissen gevangen! Een top vakantie om nog lang van na te genieten.

De derde vis wordt samen vast gehouden. Rugklachten heb je soms helaas niet in de hand…
De derde vis wordt samen vast gehouden. Rugklachten heb je soms helaas niet in de hand…
Foto: Thimon Dokter
Een top vakantie om lang van na te genieten
Een top vakantie om lang van na te genieten
Foto: Thimon Dokter

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.