La Horre

Stelt u zich dit even voor: een meer van 110 Hectare, omringd door een spectaculair natuurreservaat van 250 Hectare, met een karper bestand van meer dan 2000 spiegel- en schubkarpers tot over 60 pond… en dat alles voor u!

La Horre heeft een gigantisch visbestand met enorme karpers, er zijn zo’n 2000 karpers tussen de 20 en de 60 pond. Als u de catch reports van het seizoen 2008 naleest, dan ziet u al gauw dat bijna wekelijks meerdere hoge 50 ponders op de kant kwamen. In September 2008 werd zelf het absolute record van La Horre verbroken: een schubkarper van 31,3 kg.

Het is geen makkelijk water, er kan geblankt worden. Maar de echte specimen hunter mag zich hierdoor niet laten afschrikken en zal in de meeste gevallen dik beloond worden.

 

Het meer

La Horre is een groot meer waarvan een groot stuk niet bevist mag worden omdat het een natuurreservaat is. De bodem bestaat uit klei meteen sliblaag. Er zijn weinig of geen obstakels. De diepte loopt geleidelijk op naar het midden waar de oude rivierbedding ligt. Hier is het zo’n 2 meter diep. De oevers hebben een dikke rietkraag. Er is heel wat natuurlijk voedsel in het meer. De kans op wier vorming is moeilijk voorspelbaar maar is mogelijk vanaf mei. We proberen onze klanten hierover zo snel mogelijk in te lichten.

 

Accommodatie

Rob, de wachter die ter plaatse woont, heeft een tackle-shop waar hij materiaal verkoopt (haken, onderlijnen, lood, wartels, enz). Ook particles, boilies en pellets zijn hier te verkrijgen (minstens éénweek op voorhand bestellen a.u.b.).

Hij verhuurt ook onthakingsmatten à 5 Euro per week. 

Sanitair:

Het sanitair gebouw met douches en WC’s ligt naast het huis van de wachter. Het is een heel eind lopen van de stek tot het sanitair gebouw.

 

Info

Grootte: 110 Ha
Afstand vanaf Breda: 498 km
Stekken: 28 personen
Hengels: 3
Bestand: 2000 karpers tussen de 20 en 62 pond
Bijvangst: Graskarper
Boot: Nee


Regels

• Maximaal 3 hengels
• Weerhaakloze haken en desinfectiemiddel verplicht
• Geen bewaarzakken
• Geen gevlochten hoofdlijn
• Grote onthakingsmat en aparte grote PVC-weegzak
• Geen boten, geen voerboten
• Honden: niet toegestaan
• Waadpak is toegestaan en sterk aanbevolen

 

Boeken

Fisherman Holidays

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.