Lac de Villedon

Villedon is niet alleen een viswater maar ook al meer dan honderd jaar een viskwekerij. Het kweken van haar eigen karpers maakt dit water uniek in haar soort. Het heeft enkele (zware) jaren geduurd maar inmiddels zijn de vissen de veertig gepasseerd en is Villedon een volwaardig water met alle geneugden van dien.

Villedon hanteert een voortdurend kweekprogramma waardoor je er altijd zowel kleinere als grote vissen zult blijven vangen. De handgeselecteerde kleintjes van 1 tot 5 kilo zijn echter een lust voor het oog. De tweede uitzetting jaren terug, heeft voor de nodige 40+ vissen gezorgd tot zelfs een heuse Engelse 58,3 ponder

De vissen worden voor het seizoen met pellets bijgevoerd om ze in topconditie te brengen en gezond het gevaarlijke voorjaar met haar opwarmende water door te komen.

Sinds de derde uitzetting zijn alleen nog visjes van eigen kweek afkomstig geplaatst, uitzonderlijk mooi en uitzonderlijk snel groeiend. Echter zijn ook enkele externe vissen aangekocht, zoals steur en meerval.

28 Pond Spiegel
031
34 Pond Spiegel
40Er
045
583Oz Lbs 1
Afbeelding 004
Afbeelding 007
Afbeelding 167
Afbeelding
Fish1
Fish2
Fish3
Fish4
Fish5
Fish6
Fish7
Fish8
Fish9
Staddijk 013
Tom En Anouk 094


Het meer

Wie heeft onderhand nog niet gehoord van de enorme vangsten die hier gedaan worden? Al jaren weten zowel ervaren vissers als de minder bedreven hengelaars hier hun records te verbreken. Seizoen 2008 geeft Villedon zelfs karpervangstgarantie. Lees de voorwaarden onderaan de pagina "Karpers".

Dit domein gelegen in de regio centraal Frankrijk, waar het klimaat duidelijk beter is, dus geschikt voor wintervissen maar ook in 't voor- en najaar, biedt zowel de luxe, van bijvoorbeeld een appartement aan het water, als het avondtuur van het bivvyvissen en er op uit trekken met de boot. Dit water, gelegen in de Haute Vienne, meet maarliefst 40 hectare en voldoet volledig  aan de voorwaarden die men aan een goed karperwater mag stellen. De diepte varieert er van 1,5 meter tot 6 meter en de bodem is overwegend zanderig.

De stekken zijn ruim en er is voldoende plaats om uw 4 hengels kwijt te kunnen aan de vijf kilometer grillige oever met inhammen, landtongen en vele schitterende natuurlijke settings.

Voor de meeste stekken is een boot nodig om er te komen. Er zijn voldoende boten te huur. Maak hier dan ook gebruik van tijdens het vissen! Dit water is uitermate geschikt voor exclusieve huur voor wedstrijden!

Boats Alowed
Carte Etang
Erik 1
Hengel Setup
Lake1
Naar Een Regen Bui
Stek Van Uit Het Water
Villed5
Villed18
Vissers Op N Stek
Water

 

Accommodatie

Villedon biedt een groot aanbod aan natuurlijke stekken. De gemiddelde stek meet maar liefst 2 hectare. De meeste stekken kunnen alleen per boot worden bereikt (al dan niet met electromotor, te huur bij de receptie van het gloednieuwe clubhuis met horecafaciliteiten en winkel).

Wie meer conformt wil, er staan twee uitstekende accommodaties op de oevers van het meer.
En zo'n accommodatie is de Cabin "Lucky", gelegen op een van de betere stekken van het meer. Dit twee persoons chaletje, heeft een keukenblokje, twee stoelen en een tafel, twee bedden en een een ruime veranda met overkapping. Er is electriciteit maar geen stromend water. U kunt zich douchen en water tappen bij de faciliteiten bij het clubhuis, op loopafstand.

Een andere meer complete accommodatie is de typisch Franse "Gite Rural". Deze inmiddels volledig gerenoveerde oude watermolen, bevat een ruime leefruimte met keuken, badkamer en drie ruime slaapkamers waarvan er één zelfs een balkon heeft dat pal aan het water ligt en waarvandaan je kunt vissen.

U kunt een leuke tuin benutten met speelveldje voor de kinderen of om barbeques te houden. De tuin ligt naast de rivier alwaar u de beheerde kunt vragen om te mogen 'penvissen'. Na veel aanpassingen (veelal op advies van de klanten), is de gite een meesterwerk geworden alwaar een ideale vakantie kan worden genoten. Een absolute aanrader! Wij adviseren om de gite nu al voor 2008 te reserveren tegen de zeer schappelijke huidige tarieven, daar het tarief redelijkerwijs zal gaan stijgen. Villedon beschikt over een groot clubhuis met tackle&bait shop en kantine. Ook is er een keurig toiletgebouw met warme muntdouches, wasgelegenheid en toiletten.

Acco1
Acco2
Acco3
Bbq240x180
Cabin Front
Cabin Kitchen
Cabin Side Vieuw
Clubhouse240x180
House
Shop
Shop240x180
Shop240x180 2

 

Info

Grootte: 40 Ha
Afstand vanaf Breda: 800 km
Stekken: 32 pers.
Hengels: 4 hengels
Bestand: gem. 25 pond, max. 53 pond
Bijvangst: Graskarper, meerval, steur
Boot: Ja

Website: www.lac-de-villedon.com

Boeken

www.thecarpspecialist.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.