Vergaville

Met een meerrecord van 29 kilo mag Vergaville zich gelukkig prijzen. Het bestand is zeer gevarieerd, er zwemmen wat kois rond en ook een steur is op zijn tijd te verwachten. Maar het draait natuurlijk voornamelijk om het vangen van mooie spiegels en schubs. Daar heeft Vergaville er voldoende van en menigeen zal zijn / haar persoonlijk record hier verbreken. Verwacht geen gouden bergen of massa's dertigers of zwaarder maar, op welk water is dat wel het geval?

Om de toppers op Vergaville te vangen moet je van goeden huize komen echter is dit wel een water alwaar menigeen (ook de wat minder geroutineerde vissers) zijn visje kan vangen. Met 20 hectare kan de vis op veel voor u onbereikbare plaatsen zitten. U zult echter merken dat op dit redelijk druk beviste water altijd wel ergens iemand goed zit te vangen. En dat motiveert dan weer tot volharding!U treft hier alle soorten karper aan, zowel spiegels en schubs maar ook zeer fraaie volschubs, linears en zelfs leders. Er heeft sinds 2000 op verantwoorde wijze een uitzetting van 3 ton vis plaatsgevonden. Ook hier is men overgegaan tot een geregelde herstocking van pootvis,hetgeen het gehele bestand ten goed komt. De vissen zijn gezond en in goede conditie.

 

Het meer

Niet ver van de in de karperwereld alom bekende rivier de Moselle, treft u een fraai gelegen 20 hectare water aan. Vergaville, ook wel Le Moulin de Vergaville of Au Geant Rouge genaamd, ligt rustig tussen de landerijen gesitueerd. U kunt hier profiteren van de jarenlange ervaring van de beheerders. Men kent inmiddels het klappen van de zweep hetgeen u terugvind in de reglementen, in het gediciplineerde visbestandbeheer maar ook in de selecte wijze van 'vissers' toelaten.Dit water kent een vriendelijke prijsstelling, trekt daardoor echter al snel de minder serieuze karpervisser aan en voert derhalve een zeer streng beleid omtrent het navolgen van de regels.

Haast iedere karpervisser is al eens geconfronteerd met het feit dat 'anderen' het voor hem/haar verzieken aan de waterkant. In Frankrijk hebben deze 'anderen' de reputatie van de Hollandse karpervissers aardig weten te bederven bij sommige meereigenaren. Zo ook het geval op Vergaville.

Let wel, u bent hier te gast, al heeft u moeten betalen voor het gebruik. Indien u zich als genodigde gedraagt en de strenge doch rechtvaardige regels respecteert kunt u van ons aannemen dat u op Vergaville een uitstekende vakantie zult doorbrengen!

Vergaville mogen wij scharen in de categorie grotere meren. Met haar 20 hectare en 19 stekken betekent dit dat ook hier, net als op Lac de Villedon, er gemiddeld een hectare per stek te bevissen valt, en dat is RUIM! 

Met dieptes varierend tot 3 meter mag gezegd worden dat het bevissen van dit water een uitdaging is. Het meer bevat in de zomer wierbedden welke het biotoop voor de vissen aangenaam maakt, maar ook de visser de nodige uitdaging biedt. Te veel groei van het wier wordt echter gemanaged, buiten het seizoen, teneinde het niet tot last van de vissers maakt of erger nog, schade aan eventueel vast gezwommen vissen zou aanbrengen. De stekken zijn goed aangelegd, de een iets beter bevisbaar dan de ander maar, zoals de ervaren visser weet...de dikste komt vaak onder het kantje van de niet verwachtte stek...zie 'karpers'.?

 

Accommodatie

Sjah, over de accommodaties van Vergaville valt niet veel te schrijven. De stekken zijn ruim en overzichtelijk aangelegd en gekozen. Wat betreft de stekkeuze wordt lang niet altijd aan de oorspronkelijke wens gehouden, ook hier weer die Franse slag. Overigens zijn veel stekken productief wat dikke vis betreft.

De toilet en douche faciliteiten voldoen echter en worden op de Franse slag netjes gehouden. Kortom beste karpervissers, houdt de boel zélf schoon en voorkom liever een smeerboel! Vergaville beschikt niet over huisjes of cabins.

 

Info

Grootte: 20 Ha
Afstand vanaf Breda: 300 Km
Stekken: 20 pers.
Hengels: 3
Bestand: min. 18 pond, max. 54 pond
Bijvangst: Nee

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.