Edwin Stoffels

Edwin Stoffels

Edwin Stoffels is geboren in 1978 in het Zeeuwse Hoek. Zijn vader was de grote motivator om te gaan vissen op karper. Voordat Edwin werd geboren, was zijn vader al een fanatiek karpervisser en zo werd deze mooie hobby met de paplepel ingegoten. Toen Edwin op eigen kracht ging karpervissen liep dit samen met de introductie van de alom bekende boilie. De revolutie van de boilie zorgde wellicht voor meer vangsten maar ook voor meer hengeldruk op zijn thuiswater, waardoor hij de kleinere putten verkoos waar meer karper zwom.

Ook Edwin maakte in zijn visserij een sabbatical van een aantal jaren mee. Tijdens zijn puberteit waren het andere zaken die de aandacht verdienden. Dit duurde tot zijn 30ste. Daarvoor was Edwin al vader geworden van 2 kleintjes waardoor op een dag het vissen toch weer in zijn leven kwam. Zijn oudste zoon wilde meedoen met een viswedstrijd die werd georganiseerd door de school en de plaatselijke hengelsportvereniging van Axel, het dorp waar hij nu woont. Die avond gezamenlijk vissen was voor Edwin het startschot om zelf weer aan de gang te gaan. Het water had hem gegrepen.

Edwin -stoffels

In eerste instantie was het witvis wat geregeld werd gevangen. Toch probeerde Edwin met een bijleggertje ook andere vissoorten te vangen. Zo belandde er een aantal zeelten in zijn net maar geen karper. Toch waren zijn kinderen zo onder de indruk van de kracht van een zeelt dat het vissen op karper steeds dichterbij kwam. Uiteindelijk werd de karperuitrusting weer aangeschaft, inclusief bivvy om ook met de kinderen te kunnen nachtvissen. De familie Stoffels was hooked in carpfishing!

Sindsdien is Edwin regelmatig aan de waterkant te vinden op zowel de dressuurwateren als op de kleinere putten. Het karpervissen neemt hij ook in zijn werk mee. Edwin is Manufacturering IT Architect van beroep en zo raakte hij betrokken bij CarpFeeling. Al snel groeide hij uit tot de drijvende kracht achter onze website en is hij medeverantwoordelijk voor het unieke design dat CarpFeeling onderscheidt van andere websites. In 2014 stapte hij uit de schaduw en sindsdien heeft hij veel informatieve en sfeervolle artikelen, tips en reviews geschreven. In de periode van begin 2016 tot september 2020 was Edwin samen met Frank verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van CarpFeeling en verzorgde hij niet alleen de techniek, maar ook de redactie. Inmiddels heeft hij een stapje terug gedaan en blijft hij als schrijver betrokken bij onze website.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.