Erwin van Hensbergen

Erwin van Hensbergen

Erwin van Hensbergen zag het licht in 1984 en was als jong ventje al aan de waterkant te vinden. Zoals de meeste karpervissers begon ook hij met het vangen van voorntjes waarna hij de stappen doorliep die hem uiteindelijk karpervisser maakte. Het laatste zetje gebeurde in Elburg waar hij als tiener al diep onder de indruk was van de mannen in het groen. Het zien vangen van zo'n karper uit de grachten van Elburg was het begin van een lange carrière als karpervisser. Niet lang daarna kocht hij dan ook zijn eerste karperhengel en maakte hij het de karpers uit de gracht knap lastig. 

Erwin verwierf bekendheid als karpervisser door het initiatief CarpFeeling wat in 2009 het levenslicht zag. Samen met Wilko Thomassen hadden ze een lange tijd ontwikkeld in wat hun ogen de absolute karperwebsite moest gaan worden. CarpFeeling was geboren. De reden voor het opzetten van CarpFeeling was de enorme verspreiding van informatie over het internet. CarpFeeling moest de website gaan worden waar informatie meer werd gebundeld en makkelijk op te zoeken was. Daarnaast waren de websites van toen erg stoffig te noemen en grafisch onaantrekkelijk. Door de kennis en knowhow van Wilko en Erwin konden ze een grafisch hoogstaand platvorm neerzetten.

Erwin van Hensbergen

CarpFeeling werd binnen een jaar één van de bekendste websites van de BeNeLux. Juist de vernieuwende content, de hoge grafische kwaliteit en de innovatieve initiatieven zorgden ervoor dat veel karpervissers hun weg vonden naar de website. Bijvoorbeeld het initiatief van de CarpCam was baanbrekend en de CF techniek om 's nachts te filmen is na al die jaren nog steeds uniek te noemen. Ook meer recentere initiatieven als de CarpComic en de CF Voice-over zijn razend populair en hebben een waardig plaatsje verdiend in karperland. De CarpComic is zelfs opgenomen in het blad 'De Karper' van de Karper Sportvisserij Nederland. Erwin is tot op de dag van vandaag heer en meester achter deze initiatieven en dat siert hem.

Na jaren van bezielende leiding heeft Erwin zijn initiatief in 2016 overgedragen aan Edwin en Frank. Zijn succesvolle bedrijf 'De Merkgarage' en zijn (jonge) gezin krijgen nu alle aandacht die zij verdienen. Recentelijk heeft Erwin samen met zijn vrouw ook een nieuwe website gemaakt, maar dan in een hele andere business. Met hun nieuwe website Camping Zoeker kan je heel gemakkelijk zoeken door een groot aanbod van campings. Ook houden ze een blog bij op deze website met allerlei tips voor op de camping of over een specifieke regio. Als vormgever en adviseur blijft Erwin nauw betrokken bij CarpFeeling. Het blijft immers wel zijn kindje.

 

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.