Erwin van Hensbergen

Erwin van Hensbergen

Erwin van Hensbergen zag het licht in 1984 en was als jong ventje al aan de waterkant te vinden. Zoals de meeste karpervissers begon ook hij met het vangen van voorntjes waarna hij de stappen doorliep die hem uiteindelijk karpervisser maakte. Het laatste zetje gebeurde in Elburg waar hij als tiener al diep onder de indruk was van de mannen in het groen. Het zien vangen van zo'n karper uit de grachten van Elburg was het begin van een lange carrière als karpervisser. Niet lang daarna kocht hij dan ook zijn eerste karperhengel en maakte hij het de karpers uit de gracht knap lastig. 

Erwin verwierf bekendheid als karpervisser door het initiatief CarpFeeling wat in 2009 het levenslicht zag. Samen met Wilko Thomassen hadden ze een lange tijd ontwikkeld in wat hun ogen de absolute karperwebsite moest gaan worden. CarpFeeling was geboren. De reden voor het opzetten van CarpFeeling was de enorme verspreiding van informatie over het internet. CarpFeeling moest de website gaan worden waar informatie meer werd gebundeld en makkelijk op te zoeken was. Daarnaast waren de websites van toen erg stoffig te noemen en grafisch onaantrekkelijk. Door de kennis en knowhow van Wilko en Erwin konden ze een grafisch hoogstaand platvorm neerzetten.

Erwin van Hensbergen

CarpFeeling werd binnen een jaar een van de bekendste websites van de BeNeLux. Juist de vernieuwende content, de hoge grafische kwaliteit en de innovatieve initiatieven zorgden ervoor dat  velen karpersvissers hun weg vonden naar de website. Bijvoorbeeld het initiatief van de CarpCam is tot op de dag van vandaag niet door anderen verbetert en de CF techniek van 's nachts filmen is na 5 jaar nog steeds uniek te noemen. Ook andere meer recentere initiatieven als de CarpComic en de CF Voice-over zijn razend populair en hebben een waardig plaatsje verdient in karperland. De CarpComic is zelfs opgenomen in het blad 'De Karper' van Karper Sportvisserij Nederland. Erwin is tot op de dag van vandaag heer en meester achter deze initiatieven en dat siert hem. Vooral doordat CarpFeeling nog steeds geen commerciële insteek heeft. 

Als directeur van CarpFeeling maakt Erwin wekelijks velen uren om dit prachtige initiatief draaiende te houden. Met een enthousiaste crew die meedenkt in de CarpFeeling gedachtegang, wordt dagelijks unieke content neergezet. Naast de input van gastschrijvers en de crew, verzorgt Erwin ook zelf artikelen en video's over rigs, technieken en andere vernieuwende content. Als laatste is Erwin eindredacteur en verzorgt hij de eindopmaak en lay-out van alle gepubliceerde stukken. 

Erwin is een bezig baasje met een eigentijdse kijk op het karperwereldje. Mede door zijn visie is CarpFeeling zo groot geworden als dat het is de dag van vandaag. Een website die zich prima staande houdt in het steeds commerciëler wordende wereldje.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.