Ruud Roedolf

Ruud Roedolf

Ruud Roedolf geboren in het najaar van 1987, in Ridderkerk een dorpje onder de rook van Rotterdam. Het sportvissen is er al vroeg bij, te lang geleden om het te herinneren. Opgevoed in een gezin van vier kinderen, waarvan drie oudere zussen was mijn vader vastberaden eindelijk zijn hengels door te kunnen schuiven. Ik ben zoals elke fanatieke hengelaar begonnen met de voorns tikken met de vaste stok. Al snel volgde de stap naar de werphengel en heb ik elke Nederlandse zoetwatervis wel bevist.

Het karpervirus is er bij hem ingeslopen vanaf het moment dat zijn toenmalige buurman zijn oude hobby weer nieuw leven in ging blazen. Hij zal een jaartje of twaalf geweest zijn toen hij hem liet zien hoe je de grootste vissen van de plas kon vangen met behulp van een staafwaker en harde ronde balletjes. Hij kon natuurlijk niet achterblijven en al snel had hij ook zijn eigen karperhengel aangeschaft. Vanaf dat moment is het snel gegaan en heeft hij alle facetten van het karpervissen inmiddels meegemaakt.

Het allerliefst probeert hij door middel van korte afbouwende voerperiodes op verschillende wateren de vissen naar zijn hand te zetten en deze een paar uurtjes per keer te bevissen. Dit geeft hem niet alleen de mogelijkheid om snel informatie te winnen over hoe hij een bepaald water aan moet pakken, maar dit geeft hem ook de kans snel te kunnen schakelen mocht er een stek een keer bezet zijn. Op warme dagen vind hij het erg verslavend om met drijvend aas de karpers te benaderen en hopelijk te verleiden tot een aanbeet. Deze manier van vissen geeft naast een hoop spanning ook vele malen meer inzicht in het gedrag en instinct van de vis.

Op privé gebied is hij al op vroege leeftijd filiaalmanager geworden bij een game winkel in de buurt en na wat omzwervingen in de detailhandel is hij dit jaar begonnen aan een nieuwe functie binnen de hengelsport wereld bij het in zijn ogen allergrootste hengelsportmerk van de wereld. Hij is al meer dan elf jaar samen met zijn vrouw en zijn afgelopen jaar ouders geworden van hun eerste kindje.

Door het delen van verhalen op Carpfeeling zal hij proberen zijn ervaringen en belevingen die hij ervaart aan de waterkant mee te geven aan de lezers. Met tips rondom zijn visserij zal hij proberen jullie wat wijzer te maken waarin hij zeker niet wil overkomen als iemand die het wiel heeft uitgevonden. In zijn ogen moet iedere visser zijn eigen voor en tegens leren kennen en zelf ontdekken waar zijn kracht ligt.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.