Sam van Schaik

Sam van Schaik

Sam zag het levenslicht een kleine 16 jaar geleden in het altijd zonnige Limburg. Vroeger ging hij er vaak op uit met zijn opa. De liefde voor de natuur is er dus met de paplepel ingegoten, al was het spotten van een ree in de schemer toen nog hun doel. Nadat op zijn lagere school het vissen booming werd, kocht hij zijn eerste vaste stok en werden de vrije uurtjes aan de waterkant gespendeerd.

De vaste stok werd al snel ingeruild voor een werphengel en de zoektocht naar andere en grotere vissen werd voortgezet.Een heel scala aan vissen kwam voorbij; van baars tot roofblei en van snoek tot paling. Opeens was daar het moment dat er een karper werd gehaakt van formaat. Dit smaakte naar meer en werd een tweede hengel aangeschaft om gericht te vissen op karper.

Sam is een visser die graag voorvoert en plannen maakt omtrent zijn visserij. Soms vraagt hij zichzelf hardop af of hij het uitdenken van een tactiek niet leuker vindt dan het vissen zelf, want wat is er nu mooier dan een plan dat zich perfect uitvouwt? Dit plannen zie je ook terug in zijn column “Facts or Myths”, waar hij bepaalde onderwerpen uitzoekt en deze ook gebruikt om zijn plannen te maken. Als locatie zoekt hij dan graag stekken die midden in de natuur liggen en waar hij ook zijn rust vindt. Vaak bevatten die plekjes ook de mooiste karaktervissen. Sam belaagt de karper niet alleen statisch, maar ook graag met de pen. En de meeste weten wel waarom. Zoals hij zelf zegt “Wat een spanning geeft dat toch!”

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.