De gouden windvlaag

Karpervissen is een hobby van hobbels en dalen. We proberen de weg naar succes meermaals te egaliseren maar vaak is het niet mogelijk om enige vat te krijgen op onze geliefde vrienden. Talloze sessies blanken worden op een zeker moment omgezet naar winst en euforie. Sommige sessies denken we even dat we in een droomwereld zijn beland. Andere sessies geloven we bijna dat ze zijn uitgestorven. Geen teken van leven op de stokken en een vertrouwen wat naar een dieptepunt is gezakt..

Vat op de vissen krijgen blijft een van de moeilijkste dingen in ons vissersbestaan. Als we denken dat het ‘eureka’ moment dichterbij nadert, vallen de vangsten als een kaartenhuis in elkaar. Denk je eindelijk te weten zijn gekomen hoe de vork in de steel zit, dan verdwijnen de karpers achter de horizon. Kijken naar dik zwaaiende staarten en het opsteken van een laf handje spelen ons parten. Dag maar weer! Velen van ons denken te weten hoe de vissen denken. Velen van ons doen grote successen maar falen ook in het duister. Geen visser zal ooit alleen maar vangen of alleen maar grote vissen vangen. iedere weg naar succes kent dalen en die kunnen soms aardig diep zijn.


We wachten daarom allemaal op een gouden windvlaag. Een moment van succes waarop alles lijkt te lukken. Waarbij alle elementen samenkomen en we weer karper mochten begroeten. Het moment dat de ontmoeting juist is afgesproken. Dat de tijd en plaats eindelijk eens klopte en een confrontatie niet uitgesloten bleef. En dat wanneer je de karper terugzet, zij op de wind mee verdergaat naar haar eigen wereld waarin gebogen stukjes staal even niet aan de orde zijn.

De gouden windvlaag, het moment dat de elementen samen komen en de karper op haar nomadenreis ons even begroet om vervolgens op de wind verder te trekken naar betere oorden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.