De karperwereld door de ogen van een vrouw

It’s a miracle… ’een vrouw in de karperwereld.‘ Een opmerking die regelmatig voorbij komt. Dit wonder dat gecreëerd wordt door de mannen omdat wij als vrouwen zelf beslissen in deze ‘mannenwereld’ te stappen. Karpervissen is voor iedereen een hobby en er staat nergens geschreven dat dit voor jullie als mannen is. Zoals het meestal gaat hebben jullie dit natuurlijk weer eens opgeëist. Het bracht mij dan ook op het idee om jullie als mannelijke karpervissers eens mee te nemen in onze vrouwenwereld in de karpervisserij.

De vrouwen worden steeds slimmer en langzaam nemen wij de macht over van jullie als mannen. Gelukkig zie je daardoor ook steeds vaker vrouwelijke karpervissers. Dan heb ik het natuurlijk niet over de kalender waar vrouwen schaars gekleed gaan met een karper in hun handen (waarschijnlijk is het nu ineens wat minder interessant) maar over de vrouw achter de karperstok.

Een zeer fraaie Horseshoe spiegelPuur genieten!

Genieten

Vissen is net als voor jullie puur een hobby waar ik mijn energie uit kan halen, mijn rust kan vinden en het belangrijkste dat ik er van kan genieten. Tijd voor jezelf vind ik dan ook erg belangrijk. Dat de mannen vreemd kijken als ik een gesprek aan ga over vissen en dat ik er nog verstand van blijk te hebben ook, went vanzelf. Als vrouw leer je vanzelf hoe je je in een mannenwereld het beste kunt gedragen. Toen ik voor het eerst ging vissen en aan een karpervisser vroeg 'of ik eens aan zijn ballen mocht ruiken' (ik bedoelde natuurlijk de boilie ) leerde ik dit soort opmerkingen niet meer te maken. Het geeft natuurlijk wel zo zijn humor, maar als je serieus wilt vissen is dat niet altijd even handig. Nu ben ik natuurlijk ook wel erg verwend met een hele goede man die mij alles tot in de details kan uitleggen. Zonder Edwin had ik nu vast niet geweten wat ik nu allemaal weet. Van mijzelf ben ik nogal een onzeker type die niet zomaar een hengel uit de steun zal pakken en de karper ‘even’ op de mat zal leggen. Daar is wel wat overtuigingskracht voor nodig! Interessant is dat ik na al die jaren nog steeds elke vissessie weer iets leer, hebben jullie dat nu ook? Misschien komt het moment nog wel dat Edwin iets van mij leert… wie weet!

Gelukkig kunnen we onze passie delen!Gelukkig kunnen we onze passie delen

Kleding

Aangezien meer vrouwen gaan vissen zien we ook steeds meer vrouwenkleding tussen de karperkleding hangen. Helaas blijft het nog steeds problemen geven als ik nieuwe kleding wil aanschaffen. Over het algemeen is de meeste kleding gebaseerd op herenmaten en wij als vrouwen zijn dan toch net iets anders gebouwd als jullie. Om maar een voorbeeld te geven was de zoektocht naar een goed passend waadpak, absoluut geen makkelijke opgave. Het eerste waadpak dat ik aantrok was ik compleet verdwenen, slobberde aan alle kanten en de gave geborduurde knievlakken zaten ongeveer op mijn heupen. Ik heb nog een poging gedaan om te kiezen voor warmtelaarzen maar aangezien die meestal bij maat 40 beginnen kon ik dat ook al snel voor gezien houden. CarpFeeling is dan ook een van de bedrijven die niet alleen herenmaten verkoopt, mijn eigen ontwerp dames hoodie kan je dan ook verkrijgen in onze webshop. En op Carp Zwolle komt er ook een heerlijk warme muts bij in het assortiment welke een klein vrouwelijk tintje heeft.

Soms is het zwaar in de ‘mannenwereld’Soms is het zwaar in de ‘mannenwereld’

Vrouwelijke tint

Zoek op vrouw en karper en er wordt meteen duidelijk hoe stereotype wij zijn, inmiddels kan je die kalender wel al bestellen. Als je wat verder zoekt komen we bij de overdreven knalroze molens en hengels. Helaas voor jullie misschien, maar niet elke vrouw is een ‘barbiepop’ en ik zie mezelf dan ook echt niet met knalroze spullen aan de waterkant zitten. Natuurlijk houd ik wel van een vrouwelijke tint in mijn spullen. Mijn setup is dan ook afgemaakt met rode ringen van M2 Bait and Tackle tussen de losdraaiende delen wat er een vrouwelijk touch aan geeft. De Mack2 hengel en Penn molen zie je deze rode accenten weer terugkomen wat het voor mijn gevoel afmaakt. Als het even rustig is aan de waterkant kan ik me prima vermaken met mijn feederhengel. Deze heeft natuurlijk ook een vrouwelijk tint dus als je opgelet hebt is deze niet knalroze. Mijn feedermolen is de Okuma Trio Pink lady edition (niet verkrijgbaar in Nederland) die onder een Shimano carp feeder hangt welke ook rode accenten heeft. Wel vrouwelijke, maar geen overdreven bling, roze of wat dan ook.

Amy kan al aardig voorntjes tikkenInmiddels leer ik mijn dochter al mee te gaan met het vissen.

CarpFeeling

Zoals de titel al zegt ’door de ogen van een vrouw.’ Geloof me… de wereld ziet er ineens heel anders uit. CarpFeeling heeft als één van de weinige een vrouw in het midden en dat heeft vast zo zijn voordelen. Vergeet het maar, ik loop straks niet over Carp Zwolle in een mini jurk folders uit te delen maar heb het dan meer over het feit dat we anders naar andere zaken kijken. Zoals ik al eerder beschreef hebben we nu ook vrouwenkleding en dat hoop ik in de toekomst zeker nog uit te breiden. Thuis maak ik de beroemde lijstjes met wat we nog allemaal moeten doen, andere humor geeft ook wel zijn charmes. De lange avonden van Carp Zwolle achter de schermen is dan ook erg gezellig zullen we maar zeggen.

Een gedeelte van de crew op Carp ZwolleIk vermaak me prima in de mannenwereld.

Nu kan ik alleen maar hopen als ik volgende keer iets koop in de lokale hengelsportwinkel dat ze niet meer vragen om het in te pakken als kadootje voor manlief.

Waarschuwing: Denk eerst goed na voordat je je vriendin een karper in haar handen legt, voor je het weet is ze verkocht. Dan mag je je karperspullen delen of sterker nog, het behoort na verloop van tijd tot haar inboedel en mag je ze misschien nog eens lenen. Liever een vriendin die zegt ‘have fun en tot morgen’ dan dat ze al bepakt en gezakt klaar zit in de auto zit met ‘haar’ karper spullen? Je bent gewaarschuwd!

Woman fishing!?... So what!!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.