De paden: Het Grand Canal en de Tank

Na de vangst van de vijftiger de eerste week van juni brak een periode aan van weinig vissen. Ondanks dat Franse successen vaak zorgen voor nog meer motivatie om ook in Nederland aan de bak te gaan, was het vooral het warme weer wat parten speelt. De temperaturen liepen hoog op en de karpers lagen de gehele dag in de zon. Samen met Bas en Zowi maakten we een aantal tripjes langs de wateren om nog een karper aan de oppervlakte te vangen.

Zo af en toe glijdt er een kleine karper het net in. Vaker keren we visloos naar huis. Ondanks het warme weer proberen we elke dinsdagavond wel te gaan vissen. Met de auto rijden we de hele omgeving af om wateren te vinden waar een leuk bestand zwemt. We eindigen op de smalste slootjes of de bekende dressuurwateren maar de korte priksessies leveren weinig vis op. In deze update wil ik jullie twee verhalen vertellen waarin wel succes werd behaald en een derde verhaal over een nieuwe aanpak gericht op die kleine idyllische wateren. 

1

Zo af en toe werd er een visje gevangen. Sebastiaan met een slanke schub

De vangst van de Tank

De vakantieperiode is de tijd om lekker met vakantie te gaan. Dat gold natuurlijk ook voor ons. Terwijl Bas de locale Engelse tackleshops leeg kocht, ik met mijn voeten in het Dominicaanse zand zat, was Zowi bezig met een ronde Nederland, België, Duitsland samen met zijn vriendin. Zowi besloot af te sluiten aan de Blauersee in Duitsland. Het water waar we eerder samen op jacht waren gegaan naar de grote Hongaarse karpers die er zwemmen. Een paar maanden eerder waren Zowi en Bas samen al voor een paar dagen naar de Blauersee vertrokken en hadden wat nieuwe stekken gemaakt en een paar vissen gevangen. Tijdens de vakantie met zijn vriendin had Zowi ook zijn hengels mee en zo vaarde hij op een dag zijn hengels naar de nieuw gemaakte stekken uit. De Purple Haze boilies van Pioneer Baits waren geliefd en na een enerverende dril van 20 minuten lag een van de grootste bewoners van de Blauersee op de mat. De Tank, zoals de vis heet zorgde voor een nieuwe PB.

2

Zowi verpulverd zijn PB met de vangst van ‘De Tank’

Het goud van het Grand Canal

Niet alleen Zowi wist een targetvis te vangen. Ook Bas wist op een zekere dag dat hij een bepaalde vis wel heel graag wilde vangen. Die dag keerde Bas terug naar het Grand Canal. Een eeuwenoud water waar een kleine bezetting karper zijn rondjes doet tussen de velen lelies die het water rijk is. We hadden de geruchten van de koikarpers die er zwommen wel gehoord maar onze eerste priksessie leverden 3 kleine schubkarpers, een zeelt en een paar brasems op. De tweede keer dat Bas terugkeerde naar het Grand Canal en samen met vismaat Mitch wat brokken verspreidden over de oppervlakte, was het een heuse koi die zich liet zien maar zich niet liet vangen. In augustus proberen Bas, Zowi en ik in een gezamenlijke sessie het weer. Bas weet de enigste vis van de sessie te vangen en hoe! Een subtiele roze dumbel wafter wordt aan de rand van de lelies gegooid en een dik uur later is dat de hengel die ervan door gaat. 

3

Het goud van het Grand Canal

Al vrij snel is de oranje flank van de karper te zien en weten we dat Bas zijn gewilde vis aan de lijn heeft. De koi kent het water maar als te goed en probeert zich in elk lelieveld te boren wat hij tegenkomt. Als de vis bij de kant is en het gevaar lijkt te zijn geweken, gebeurt het onvermijdelijke. De koi schiet rechts het riet in en zit niet veel later muurvast. Na wat wikken en wegen gaan de kleren uit en niet veel later staat Bas in het water. De koi rolt over de rand van het net en de zo felbegeerde vis is binnen. Niet veel later klikt de camera en filmt de GoPro. Wat een prachtvis!  

4

Een tevreden Bas

Een nieuwe aanpak verreist nieuw materiaal

Na de Frankrijktrip in juni had ik dan niet zozeer uitgedacht wat mijn nieuwe doelen zouden worden voor komend jaar. Wel wist ik dat ik actiever en mobieler wilden gaan vissen. De Shimano Ultegra 12000 XTA molens waarmee ik de afgelopen jaren viste waren te zwaar voor dit werk en ondanks dat het fantastische molens waren, verkocht ik ze in een halve dag tijd. Gewild spul blijkbaar. Ook Lilian en Lilian, mijn geliefde hengels werden afgetuigd en veilig opgeborgen in hun foedraal. Het was tijd voor een nieuwe aanpak. Twee stuks nieuwe Free Spirit 9ft CTX Creeper hengels, Daiwa SS2600 molens, Weston Developments Speed Caps en een scala aan klein materiaal werden de afgelopen maanden aangeschafd.  Een setje Edwards Custom Upgrades MKI Compacts welke in de lange duur test zitten, maakte de setup af.  De subtiele mini-rigjes werden geknoopt, stickmix aangemaakt en funnelweb gevuld. De komende maanden zouden in het teken staan van de mobiele visserij met zeer klein aas. Over het vervolg van deze visserij de volgende keer meer!

5

Nieuwe tackle, nieuwe kansen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.