De zomer nabij

De bladeren aan de bomen verkleuren van groen naar bruin. De natuurlijk veranderd van gedaante. De waterpartijen die eerst zo groen zagen van alle beschuttingsplekken van cyprinus verkleinen zich om weg te ebben tot een bruine levensloze massa. De avonden die eerst nog licht waren veranderen naar het donker. De zonnestralen verwateren in nattere en koudere perioden..

Het moment is aangebroken waarop we de zomer achter ons moeten laten. Het moment waarop we het witbier vaarwel zeggen en het bokbier verwelkomen. Het moment dat de korte broeken weer een jaar lang opgeborgen mogen worden. de tijd van regenpakken komt dichterbij. Tja, de zomer is altijd voor mij de mooiste periode geweest. De momenten om bij dag en dauw de eerste zonnestralen door de wolken te zien prikken. De momenten waarop ik zwetend door het hoge gras struinde om een teken te zien van hun. De zomer, de periode dat de hoge ruggen door het water grieven. De zomer dat ik zonder tent in de open lucht kon slapen en elke ster aan mij voorbij mocht zien gaan..


Ja, de zomer is op zijn einde, we mogen weer een jaar lang wind en weer trotseren willen we onze dierbare geschubde weer ontmoeten.  We mogen onze steunen weer gaan prikken in een dik pak aan bladeren. We mogen weer gaan schelden over al het drijfvuil en blad wat in onze lijnen stroomt. We mogen ons leefgebied weer verkleinen tot de beperkte vierkante meters van onze bivvy. Het grote voordeel van het najaar is natuurlijk dat onze geschubde vrienden ook weten dat de zomer voorbij is. Voor hun begint de reis naar warmere gebieden. Zij beginnen met hun nomadentocht opzoek naar voedselrijke en warmere habitatten. Het is aan ons om ze op hun weg tegen te komen om ze dit jaar nog eenmaal te mogen bedanken voor hun bestaan..

De zomer nabij, de herfst tegemoet.. het is zoals het zijn moet!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.