(Ge)Rotzooi langs de waterkant...

Wegwerp bbq's, lege pakken drinken, plastic zakken, plat geknepen blikjes, kortom.....een rotzooi. Mijn hele stek lag bezaaid met de meest kleurrijke aldi verpakkingen. Zes volle vuilniszakken waar alles, in een wanhopige poging het nog enigszins 'netjes' achter te laten was ingepropt! Twee hiervan waren opengetrokken door honden tijdens hun dagelijkse rondjes langs de plas.

Ik denk dat dit wel met grote voorsprong de nummer 1 ergernis is van de meeste karpervissers. Totaal terecht!! Niet alleen omdat het geen gezicht is en dus super asociaal genoemd mag worden, maar ook omdat deze 'rotzooi makers' er voor zorgen dat het nachtvissen op bepaalde wateren nu einde verhaal is.

Ik sprak die zelfde dag een man die hier elke dag met zijn hond voorbij liep. De hond had aan één van zijn pootjes een soort van box schoentje. Toen ik vroeg waarom zijn hond deze hippe creatie om zijn poot had, vertelde hij mij dat de dag ervoor de hond in een kapotte vuilniszak liep te ravotten en hierbij zijn poot open had gehaald. Hierdoor moest hij 3 weken deze schoen dragen. Best wel sneu eigenlijk........
 
De man wist mij ook te vertellen dat deze troep niet te danken was aan vissers (gelukkig), maar de hangjeugd, die op mooie zomeravonden massaal wist te groeperen aan de waterkant. Hier werd dan een bbq aangestoken, het bier uit de koeltassen gehaald en lekker gefeest! Best leuk, een feestje, ook ik ben daar voor te porren, alleen neem je bende mee naar huis, en laat het niet liggen!!!

Gelukkig weten veel mensen dat het achterlaten van troep aan de waterkant meestal niet door vissers wordt veroorzaakt. Natuurlijk zitten er rotte appels tussen, maar de meeste van 'ons karpervissers' neemt alles netjes mee terug en laat het achter zoals hij/zij het heeft aangetroffen (als het niet schoner is!). Helaas zien de mensen die dit moeten opruimen het niet altijd zo rooskleurig. Hier kan ik ze niets anders dan gelijk in geven. Ik begrijp, dat wanneer je als boa/controleur/gemeente/omwonende altijd maar met een vuilniszak de kant af moet struinen om andermans troep op te ruimen, je het op een  gegeven moment een beetje zat bent. Vaak wordt er gebeld naar de politie wat als gevolg kan hebben dat het einde carrière is voor het nachtvissen op het betreffende water. Hun valt het dus niet echt kwalijk te nemen lijkt mij. De zondebokken zijn de mensen met die tentjes aan het water. Jep.....de karpervissers

Wat je hieraan kunt doen..? Als een ware wereld verbeteraar de waterkant langstrekken en alles opruimen? Ik denk dat we al een mooi begin hebben als we ervoor zorgen dat je je eigen plekje schoon houd. Het is een kleine moeite een vuilniszakje mee te nemen. Het is nog altijd minder bagage dan toen de verpakkingen nog vol zaten. Ook is het slim dat wanneer je troep ziet, dit te melden. Als dit door een visser gebeurt maak je de vissers (in zijn algemeenheid) ook minder verdacht en zal het ook zo snel mogelijk worden opgeruimd.

Houd het netjes aan de waterkant, dan kunnen we nog lekker lang genieten van onze mooie hobby...

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.