Gekkenhuis!

Het is rond de klok van 5 uur wanneer de trolly volgeladen richting het water wordt gereden. Zelf draag ik me rot aan de voerboot en wanneer we de stek bereiken ben ik al nat van het zweet. Dat nat worden zou ik die dag nog eens meemaken, maar daar later meer over. Onlangs viste ik samen met Boy Houben een knotsgekke sessie op een moeilijk circuitwater. Een verslagje waard dus!

Nog bezweet van de heenweg zwoegen we beide om de spullen zo snel mogelijk op te bouwen. De onderlijnen worden voorzien van lekkers en de steunen worden de grond in geboord. Wanneer mijn eerste hengel klaar voor vertrek is laat ik de boot ter water. De dieptemeter zou ons moeten gaan helpen om een stek te vinden. Nog voordat de boot op de gewenste plek is gaat hij plots rondjes om zijn as draaien. Een tijd later moet ik hem met het waadpak langs de kant uit het water vissen. “Wat is dit nou?” zeg ik tegen Boy en terwijl ik dat zeg ben ik best bezorgd over het welzijn van mijn boot. Ik besluit de boot nogmaals te water te laten. Na een meter of 50 begint de boot weer te spinnen en besluit daarna uit te vallen. De kleren gaan uit en met een rustige schoolslag weet ik mijn boot uit het water te krijgen. Terwijl ik terug zwem denk ik: De zon is nog niet op en ik heb alweer een nat pak, ik ken betere dingen om de dag mee te beginnen. Nadat ik mijn kleren weer aan heb getrokken besluiten we maar snel alles in te gooien en dat verloopt iets beter.


Ook deze vis viel voor de Red Angel

Tegen de tijd dat alles “on point” ligt is het alweer 7 uur en zijn we teleurgesteld dat de hengels er pas zo laat in liggen. Later bleek dat de vissen daar geen boodschap aan zouden hebben. Terwijl we wat liggen te dollen vraagt Boy of ik mijn camera bij me heb. “Nee, die was leeg” antwoord ik volmondig in de veronderstelling dat Boy die van hem wel mee heeft. “Oei… ik heb de mijnen ook niet mee” zegt Boy. Na het zwemrondje was dit alweer een tegenvaller. Zou er die dag dan nog iets positiefs gebeuren? JA! Rond een uur of tien besluit één van Boy zijn hengels het hazenpad te nemen. In een flits staan we allebei tot ons torso in het water om de vis te gaan halen. Na een spectaculaire dril vanuit het water schuif ik het net onder een mooie schubkarper. De dag was nu al eigenlijk geslaagd, aangezien je op dit water vaker blankt dan vangt. Na wat foto’s zet Boy de vis weer terug in zijn element en denkt hardop: vandaag zal het wel eens kassa kunnen worden. Dat klinkt bij mij als muziek in de oren en de hoop op een vis op mijn stek begint ook te groeien.


Boy met een beauty!

De hengel van Boy ligt nog geen 5 minuten op de steun wanneer hij alweer besluit te vertrekken. Weer vliegen we het water in en zegt Boy al gelijk dat het een betere vis is. Nadat de vis ons een aantal keren zijn achterste laat zien weten we dat het een leuke vis is. Geduldig wacht ik op het juiste moment om de vis te scheppen en na een tijdje lukt dit ook. Ik til het net op in het water en zie een zeer mooie spiegel in het water liggen. De vis wordt de recovery sling in gedaan want die hengel MOET terug op zijn plaats. Helaas gaat de hengel nu niet weer naar 5 minuten af en zo besluiten we foto’s van de vis te gaan maken. Na wat hectische momenten tijdens het fotoknippen lukt het me toch om wat leuke plaatjes te schieten. Nadat dat klaar is mag de vis weer terug in het heldere water. Samen kijken we hoe de vis op zijn dode gemakje de diepte in zwemt. Hoewel ik nog geen vis heb straal ik van oor tot oor. Een vismaat zo blij zien doet iedereen goed!


Wat is het toch heerlijk om een mooie vis in de sling te hebben!

Daarna blijft het rustig en kunnen we ons tegoed doen aan onze boterhammen. Terwijl Boy zijn derde boterham smeert zegt hij: “Ja Sam ik heb nu 2 boterhammen op en al 2 vissen, nu ga ik de derde boterham eten dus de 3e vis komt eraan” Lachend zeg ik dat we dan de volgende keer wel een heel brood mee moeten nemen. Nadat Boy zijn eerste hap heeft genomen vliegt de swinger omhoog en staan we al naast zijn hengel. Helaas loopt de swinger weer terug, dat zou toch wel iets zijn!

Rond de klok van drie moet Boy een klein uurtje weg wegens verplichtingen. Terwijl hij wegloopt zegt hij nog dat er een van zijn hengels af gaat lopen. “Jaja” antwoord ik terwijl ik lekker naar de radio luister. Na een half uur alleen te hebben gezeten schrik ik op door een verschrikkelijk harde run. Ik vlieg op, pak het schepnet, gooi deze het water in, pak de hengel en spring het water in. Snel zwoeg ik door het water om op een goede landingsplaats te komen. De vis heeft inmiddels al een hoop lijn gewonnen en wat volgt is een leuke dril. Nadat de vis een aantal keren lucht heeft gehapt schuif ik gauw het net onder de vis. Eenmaal aan de kant schrik ik me een hoedje, er ligt een schub van een mooi formaat in het net!  Ik doe deze weer in de sling en ik zit nog geen 5 minuten op mijn stoel als Boy weer terug komt. Ik grinnik al als hij aankomt en hij ziet de hengel tegen de brolly staan. Vissen vangen op andermans hengels blijft altijd iets raars maar Boy feliciteert me meteen al met mijn vangst. Zo ben ik zelf ook en ik vind het top dat Boy het zo sportief oppakt. Nadat de hengel weer op zijn plaats ligt knipt Boy wat mooie platen. Als we weer onder de brolly zitten denken we allebei dat er nog wel een hengel af zal gaan. Ondertussen komen er nog wat bekenden langs en wordt er vooral veel gelachen om visserslatijn en ruige verhalen. De beetmelders blijven stil en rond een uur of half 11 in de avond besluiten we dat het mooi geweest is.

Deze sessie zal door ons beiden niet snel vergeten worden denk ik zo. Het begon als een slechte vooroorlogse roman, maar eindigde als een sprookje, met twee mooie vissen voor Boy en één voor mij.

Eind goed al goed!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.