Gevoelens

Gevoelens, iedereen kent ze. Soms grijpen ze je aan in moeilijke tijden, soms overtreffen  ze je verwachting in goede tijden. In het karpervissen is het niet anders. Het is de emotie die lost komt bij het vangen van goud. Het moment van geluk waarbij je je heel even boven de wereld voelt verheven. Het moment dat je een brok dynamiet mag torsen in welk schubgedaante dan ook! Karpervissen is gevoel pur sang. Het is het beleven wat ervoor zorg draagt dat we worden besmet met gierende karperbacillen. Het gevoel aan de waterkant dat het geluk je vanavond kan bevangen. Dat je die ene vis mag vangen waarvan je al zoveel nachten hebt gedroomd.

Karpervissen is gevoel. Je vist op je gevoel en doet die handelingen die volgens jouw moeten. Van vaste rituelen tot het hebben van geluksmascottes. Als we maar een goed gevoel hebben als we achter de stokken kruipen. Soms bekruipt het gevoel ons. Moeten we wel de gehele tijd staren naar onze stokken? Is het niet zo dat als we maar lang genoeg blijven staren naar die hengels, we toch geen beet gaan krijgen? Moeten we net doen of we met iets anders bezig zijn en we momenteel een aanbeet niet kunnen gebruiken? Het is toch verwonderlijk dat alle aanbeten vaak komen op momenten die vaak toch wat minder uitkomen. Sommige zullen me hierin begrijpen. Die momenten dat je aan het pissen bent, koffie in je handen hebt en meer van die ongelukkige momenten.

Leven als mascotte


Ligt ons aasje wel goed? Zit de rig niet in de knoop? Wat is onzekerheid toch een vervelend gevoel. Wisten we het allemaal maar. Wisten we maar waar de karper zat, waren ze maar warmbloedig! Konden we lekker met een warmtezoekende camera opzoek gaan naar de winterstekken van onze geschubde vriend. Waren ze maar veelzijdig en minder gedresseerd dan konden we ze makkelijker vangen.

En soms…..heel soms…Als we geluk hebben mogen we er soms eentje vangen. Sommige ook nog wel meer. Als we geluk hebben weten we een dikke vis te vangen. Als we over KG spreken dan gaat het nu over kilo’s in plaats van Kanis & Gunnink. Spreken we over lengte dan gaat het een keertje niet over seks. Soms weten we het geluk te bedwingen en een ongekende, levenstekende vangst te doen. Een vangst die anderen brengt tot jaloezie en afgunst en jouw zelf tot tijdelijke god. Heel soms mogen we een oude strijder torsen. Een vis die het leven al heeft getekend en al genoeg stenen heeft verlegd op aarde. Een ontmoeting van minuten met een oude strijder zorgt voor emotie. Het lot mocht bepalen en heeft bepaald dat zowel jij als vis voor heel even samen mochten zijn. Wanneer je de vis in het water laat glijden en hij langzame maar zekere slagen maakt, weet je het. Dit is misschien de laatste keer dat je hem zal zien. Wat had je een geluk.. Je gevoel zat goed!

Een oude strijder tart de wereld van lucht.


Ondanks dat we geluk proberen af te dwingen, zal het misschien ooit lukken. We lopen onze gevoelens achter na en die zeggen vaak anderen dingen dan je zuiver verstand. Onze gevoelens maken het mogelijk om unieke dingen te doen. Ludieke dingen die uiteindelijk leiden tot succes. Althans dat hopen we. Blijf bij je gevoelens en laat je niet van de wijs maken door anderen en hun succes. Ook hun hebben uiteindelijk hun gevoelens gevolgd na waarschijnlijk een lange weg van falen. zeg wat je denkt, doe wat je denkt. Je gevoel is je eigen reisleider in een wereld van geluk.


Laat je daarom niet van de wijs brengen. Je onderbuik gevoel is je leermeester. Zolang je het plaatje blijft zien en weet waarom je vist komt het wel goed. Laat gevoel je leiden. Beloop je eigen weg op zoek naar succes. Het grote goud kruist je paden later wel.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.