Goede voornemens 2020

Goodbye 2019, Hello 2020! In de dagen tussen kerst en nieuwjaar wordt mijn hoofd een soort van filosofische inspirerende chaotische warboel. Vanuit het niets komen er goede voornemens op die vrijwel meteen als zinloos beschouwd kunnen worden en ideeën die zelfs de meest panische perfectionist nog niet voor elkaar zou krijgen. Zowel privé als het karpervissen ratelt het door mijn hoofd en zoals elk jaar gebeurd er dan natuurlijk ook weer helemaal niets mee. Een van de goede voornemens was om er dit keer wel eens iets mee te doen. Om de voornemens wat betreft het karpervissen te voltooien was de makkelijkste weg zonder teveel moeite het delen met jullie. Ik geef toe dat het wat lui is maar hé…….ik heb er in ieder geval iets mee gedaan!

Ordenen

Ooit heb ik het artikel chaos geschreven en werd geïnspireerd door mezelf. Waanzin! Misschien verbaast het je dan ook niks dat het ordenen van mijn karper spullen nog steeds drama zijn. Een troost, het kan nog veel erger als ik naar mijn wederhelft kijk. Om al een beetje overzicht te krijgen in al je end tackle is het aanschaffen van de juiste tacklebox welke precies bij je past een must. Ook is het handig om te weten waar je spullen liggen. Ik weet inmiddels dat onze huidige strategie ‘Hé schat, anders steken we het in dit tasje dan raken we het niet kwijt’ verre van perfect is. Alleen al bij de gedachten aan een kast met gecamoufleerde laden en van die vreemde geplastificeerde naamkaartjes gaat mijn haar recht staan. Een goede oplossing is een slimme carryall met verschillende opbergmogelijkheden. Als je het eenmaal goed hebt opgeruimd weet je na verloop van tijd waarschijnlijk vanzelf waar het hoort te liggen!

Het ordenen van je al je karperspullenOok is het handig om te weten waar je spullen liggen

Weg ermee!

Onze garage heeft inmiddels de inkoop van lokale hengelsport winkel overtroffen en ik weet zeker dat we het als een soort ‘Pawn Stars’ zouden creëren het zeker goed zullen doen. Waarschijnlijk weten we allebei niet wat we moeten met zoveel materiaal maar is het meer een soort van ' je weet maar nooit'. De toekomstige karpervissers genaamd 'de jeugd' waar ik allang niet meer bij hoor zijn altijd erg content met gratis spulletjes voor hun karpervisserij. Verkopen is ook een optie maar echt rijk wordt je er niet van. En ik ben toch iemand die het liever weggeeft aan iemand die ik ken die erg helemaal happy mee is dan simpelweg verkopen voor een prikkie wat je niet ziet liggen in je portemonnee.

Plannen

Plannen, plannen en nog eens plannen….. Ik doe niet anders met ons vrolijke chaotische samengesteld gezin. Van voorvoeren komt het er dan helaas gewoon niet van. Ik ga niet zeggen dat dit het allerbelangrijkste is want ondanks alles vangen we altijd onze karpers. Toch is het wel een puntje dat ik dit jaar graag zou willen veranderen. Elk jaar zoals ook weer dit jaar willen we wat lokale wateren onder de loep nemen om wat meer informatie in te winnen. En deze voornemens gaan dit jaar ook zeker lukken aangezien we daar inmiddels al mee bezig zijn en belangrijk is om er een goed visjaar van te maken.

De juiste stekken zoeken

Logboek

Eerlijk? Ons logboek van 2019 is nog leeg en van 2018 gaat tot maart. Natuurlijk weten we heus wel wanneer en welke karpers we hebben gevangen maar een logboek is verdomd makkelijk om te zien met welk aas, luchtdruk, weersomstandigheden etc. Tegenwoordig hebben ze hier handige apps voor welke alles voor je bijhoudt. Inmiddels behoor ik bijna tot de fossielen en kan echt geen afscheid nemen van heerlijke kladblokken en half afgeknauwde potloden. Maar aangezien ze deze nog steeds verkopen is dat geen excuus voor het bijhouden van een logboek!

Ook op de ouderwetse manier is een logboek handig

De goede voornemens voor dit jaar wat betreft mijn privé? Die zal ik jullie besparen! Succes met jouw goede voornemens. 🍀🍀

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.