Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Afgelopen zaterdag, wist ik tussen alle veel te drukke bedrijven door weer even tijd vrij te maken voor een korte dag sessie. Even lekker uitwaaien en hopen op de nodige actie. De verwachtingen waren hoog gespannen. Deze sessie zouden we een serieuze klap uitdelen en met een brede glimlach huiswaarts keren. We waren nog geen twee uur verder of we werden vergezeld door een BOA met een zorgvuldig verzorgde snor. Waarom hebben dit soort mensen altijd een snor? Worden ze hier op geselecteerd? Wordt zoiets opgenomen in hun CAO? Als randvoorwaarde?

Hoe dan ook, zijn bezoek was wel het laatste waar ik op zat te wachten. We mochten hier namelijk niet vissen. We waren illegaal en dus €100,- lichter. Stront chagrijnig konden we onze spullen pakken.

Dom of rebels? Misschien wel een beetje van beide. Ik vis namelijk - net als iedereen - graag op mooie plekken. Om de één of andere bizarre manier zijn de plekken waar het niet mag, het mooist. Dit soort plekken trekken mij enorm. Misschien is dit juist omdat het niet mag. Je weet niets van het water en niets is spannender wanneer iets niet mag. Een eigenschap die me als ventje van drie turven hoog (veel gegroeid ben ik niet de afgelopen jaren) al meerdere malen de nodige problemen heeft bezorgt. Het eigenwijze monster in mij waagt zich er af en toe aan en deze keer ging ik nat. 100 euro lichter…


Oude, onbekende vissen


Ik begrijp heel goed dat het niet mag en dus afgestraft moet worden. Maar waarom zo hard? Waarom is de bekeuring voor een middagje vissen op verboden terrein duurder dan veel te hard rijden, openbare dronkenschap of exhibitionisme.  Misschien zelfs duurder dan dronken te hard rijden terwijl je sex hebt.


Het trekt mij enorm!


Ik doe er niemand pijn mee, val niemand lastig en breng er niemand mee in gevaar. Maar ja, aan de andere kant zal een te lage boete ervoor zorgen dat het "de gok" waard is. Nou laat ik het de komende tijd wel uit mijn hoofd verboden plekjes op te zoeken. Eigen schuld! Maar goed…. het bloed kruipt waar het het niet gaan kan…

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.