Het geheim dat we ordenen noemen!

In het dagelijks leven kan ik echt een chaotische, ingewikkelde en raadselachtige muts zijn. Bijzonder is dat ik dat zonder enige moeite voor de buitenwereld dat enorm kan verbergen en er vast mensen zijn die mij zien als een burgerlijke saaie vrouw die nooit eens uit de band durft te springen. Af en toe til ik wel een tipje van de sluier op als ik bij een spontane visite iets uit de kast moet pakken. Als de kast open gaat dan mist nog net het bord ‘uitverkoop’ in de tuin en is de vlooienmarkt is geopend! Het probleem is dat we beide enorm slecht zijn in ordenen, de één houd al op met ordenen zodra we er aan moeten beginnen en de ander doet een poging die vooraf al gedoemd is om te falen. Volgende de ‘Dikke van Dale’ betekent ordenen de chaos opheffen of categoriseren. Nou ja, onze bijzondere pogingen tot ordenen geeft juist nog meer chaos in de chaos!

Goede plek

Nieuwe must-have’s en gave gadgets zijn altijd welkom in onze visserij, zo hadden we dan pas geleden ook enkele van onze nieuwe safe liners mee naar de waterkant die we graag eens uit wilde testen. Natuurlijk moeten de oude er dan eerst af om vervolgens de nieuwe te kunnen gebruiken. Nu zou je kunnen zeggen dat je de oude op de plek legt waar je de nieuwe vandaan had. Probleem is dat we die ook niet wisten te vinden, maar kwamen we toevallig tegen (of moest ik dat nu net niet zeggen). Zoals onze perfecte strategie dan ook meestal gaat....Hé schat, anders steken we die hangers in dit tasje dan raken we het niet kwijt……. Yeah right! Je snapt nu zelf vast ook dat we die hangers (of juist dat tasje) inmiddels nog steeds aan het zoeken zijn!

End Tackle

Toevallig heb ik onlangs een artikel geschreven over het ordenen van al je end tackle, ik weet niet of jullie er iets mee gedaan hebben maar spijtig genoeg heeft het bij ons geen vooruitgang geboekt. Ik moet zeggen dat ik boordevol ideeën kreeg tijdens het schrijven van het artikel en er super vrolijk van werd. Jammer genoeg is dat alweer een beetje gezakt en vagen de ideeën langzaam weg. Mijn lieve wederhelft heeft volgens mij een vistas van 100 liter welk bestaat uit een tasje in een tasje en dat tasje zit met alle waarschijnlijkheid weer in een ander tasje. Als het niet past dan gaat het los in de tas. Inmiddels hebben we dus een 100 liter aan losse spullen wat elke vissessie meegaat en de helft niet gebruikt wordt (en maar klagen dat de auto zo vol zit). Je zal ook maar net dat ene zakje met end tackle niet bij hebben natuurlijk. Sinds ik hem ken hoor ik bij elke vissessie dat hij het gaat opruimen. Net zo als hij een tas gaat maken om te struinen. Ik ben dan ook ontzettend blij voor hem dat hij niet vaak gaat struinen want dat maakt het niet makkelijk met 100 liter op je rug!

Kleding

Zonder mijn viskleding is mijn kledingkast al een soort derde wereld oorlog en met onze supergave designs komt er niet echt bepaald meer ruimte in de kast. Hoe nieuwsgierig ik ook ben hoe jullie dat doen moet ik daar toch echt eens een oplossing voor gaan zoeken. Lijkt mij een tikkeltje vreemd om een kledingkast in de garage te hebben, niet dat daar ruimte voor is hoor. Laten we anders dit hoofdstuk maar overslaan , jullie mannen hebben vast geen last van oorlog in de kledingkast.

Oude spullen

Iets weggooien is doodzonde, weggeven aan de toekomstige karpervissers is een mooi gebaar maar dan moet je het wel aanbieden. Zelf hebben we twee pubers die met vlagen ineens gaan vissen waardoor de spullen toch nog gebruikt worden. We hebben ze natuurlijk wel geleerd om dat van te voren even te melden want de oude spullen zijn inmiddels naar onze zolder verhuist. Maar geloof mij, je hoeft niet alles te bewaren toch? Maar je gaat ook niet iets weggooien dat je misschien ooit nog wel eens een keer kan gebruiken. De vraag waarom je dan iets nieuws hebt gekocht kan ik je ook niet beantwoorden hoor. Ik durf het eigenlijk niet hardop te zeggen maar iets kapot maken zodat het dan wel weg moet zal toch wel ruimte geven…..

Time for Change

Nu ik mijn halve dagboek met jullie gedeeld heb besef ik me dat het misschien wel tijd is om wat te gaan ordenen in onze chaos. Krijg ineens een beetje zelf inzicht en begin te snappen waarom onze auto bomvol zit bij elke vissessie en waarom we altijd alles kwijt zijn. Het komt vast goed......

Wish me luck 🍀🍀

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.