Nostradamus

Ik werd vanochtend wakker en opeens wist ik het! Ik had die nacht het licht gezien, een ingeving gehad die mijn leven voorgoed had veranderd. Ondanks dat mijn ogen meestal 's ochtends niet veel wijder staan dan de gemiddelde Chinees, waren ze deze ochtend wijd open. Wijd gesperd met een magische glinstering erin die betekenisvol was. Ik voelde mij als een waarzegger met zo'n glazen bol. Ik zou de geschiedenis gaan voorspellen. Karpergeschiedenis wel te verstaan!

Het is nog vroeg in de ochtend. De straten zijn verlaten. Een omgedraaide vissenkom, door gebrek aan een echte waarzegbol of hoe je dat ook noemt, staat op het midden van de tafel. Uit de speakers van hippe soundbar klinkt het gekreun van een fakir waarbij de spijkers van zijn bed net te ver in zijn edele delen zitten. Wierrook en mirre zorgen voor iets duisters. Ik laat mijn vingers zweven over de glazen bol en roep een magische spreuk (het opnoemen van de gehele tassenrange van Nash Tackle). De peperdure ledbolletjes beginnen te knipperen in mijn kamerlampen totdat ze dimmen tot een magisch sfeervol licht. In de kom lijkt het alsof het heelal draait. Fluorescerende kleuren van Goo gemengd met een beetje sterrenstof. Af en toe zie ik een flikkering van beelden uit de toekomst. Ze zijn vaag maar worden helder als fluorocarbon.

De bol is net een diesel. Hij komt traag opgang. Ondertussen denk ik aan alles wat er in de toekomst kan gebeuren. Het karpervissen had al zo'n vreemde wending genomen. Met molens van magnesium, banksticks van titanium en zelfs een drone om je voer naar dat ene plekje te brengen. De hoofdlijnen zijn tegenwoordig zelfs zo sterk dat ze de suïcidale visser kunnen laten hangen zonder te breken op het knoopje. Kon alles nog gekker. Was dit alles nog mogelijk? De magische bol lijkt ondertussen op volle toeren te draaien. Hij bromt als een geile bromvlieg en de beelden worden scherper. Ik probeer mijn ogen te laten wennen aan het felle beeld in HD totdat ik opschrik door de eerste voorspelling.


De suïcidale die een stevig snoertje nodig heeft, gaat tegenwoordig naar de viswinkel! 


Voerwerk

Ik zie een zwarte koker voor mij met een diameter van zeker 60mm. Hij wordt aan een zijde gedragen door 2 pootjes en de koker staat in een helling van 75 graden richting het water. Op de zijde staat in  witte letters 'Nash Delivery Stealth'. Het is de nieuwe Stealth voermortier voor het wegknallen van je smikkelmix! In gedachte ben ik bij de voerbollenknaller van Amiaud en de boiliegun van Ez Feeda. Ik schrik op van een harde knal die klinkt in de beelden. Een hol projectiel vol met smikkelmix met aan de onderkant een stijglading wordt richting water geknald. In de lucht is een explosie hoorbaar waarna duizenden deeltjes aas over het water worden verspreid. Sectorvoeren 2.0 en tevens eenden verjager eerste klasse! Met de inflatie in 2033 en de materiaalkosten voor deze voermortier, bedraagt deze kit slechts 15.678 euro! Oordopjes apart verkrijgbaar.
 

Zie jij hem al staan aan de waterkant?


De 3D printer

De bol springt na de voorspelling even op zwart waarna een reclame van Omo wasverzachter begint. Ik besluit chips erbij te pakken en een biertje. Alsof de duvel ermee speelt, en dan bedoel ik niet mijn biertje, laat de bol een nieuwe voorspelling zien als ik er helemaal klaar voor zit. In beeld zie ik een printer die voorwerpen kan printen. Het eerste beeld is van een prachtige Daiwa UD ( Ultra Drag) molen die zo uit de printer lijkt te verschijnen. Pure magie en dat is bijzonder voor een fakir als ik. Na de molen wordt niet veel later ook een prachtige hengel geprint die de set compleet maakt. Het beeld in de bol vervaagd en even denk ik dat het aan het slechte internet van Ziggo ligt. Gelukkig komt het beeld na een paar seconden terug en zie ik iets heel bijzonders. Wanneer de printer is uit gerateld, ligt er een heuse karper in het bakje. Ik herken haar meteen. Het is de dode Duitse karper Mary die er springlevend uitziet. Met een inktpatroon met DNA hier en een inktpatroon vet daar, is het zelfs mogelijk om gewoon een karper te printen. Van verbazing kijk ik even weg van de bol. Het moet niet gekker worden in 2044!


Strakjes niet alleen meer Eiffeltorentjes printen maar ook tackle?


Het tissue tasje

De derde voorspelling komt niet lang daarna. Ik zie een bivvy voor mij waarin een schraal lichtje brand. De contouren van een stretcher met visser is goed zichtbaar en aan de verticale bewegingen op schaamstreekhoogte te zien, is deze visser met een ander hoogtepunt bezig dan zijn net gevangen pb. Na een kreet in het duister, zie ik de schaduw van een hand strekken naar een donker vierkant iets wat hoog in de tent hangt. Ik loop naar de tent toe en kijk naar binnen. Naast Danny Fairbrass zie ik het nieuwste tasje uit de al indrukwekkende tasjesrange van Nash. Je weet wel, die range waar je een tasje voor een tasje voor een tasje kan kopen wat je dan, zo zijn ze dan wel, meekrijgt in een tasje! Ik bestudeer het tasje wat daar zo hoog in die tent hangt eens grondig. Het is een speciale tissue dispenser voor de lange en vooral eenzame sessies. Op de tissues zijn de motiefjes van karpers en hartjes zichtbaar. Ik loop hoofdschuddend weg waarna ik bijna over een Engelse vos struikel.
 

Zie je hem al hangen boven in je bivvy?


Zigbuks

Ik zie na een kleine knippering van het beeld nog enkele beelden van de nieuwe Zigbuks waarmee je kerpurs gewoon uit het water kan knallen. Daarna springt de magische bol opeens op zwart en het is gedaan met de voorspellingen. De goudvis die eerst nog spartelde maar ondertussen mij enkel nog met natte ogen aankijkt, lijkt te smeken of hij alsjeblieft weer terug mag in de kom. Ik draai de kom om, vul hem met kraanwater en geef de vis zijn levenskracht weer terug. Compleet verbouwereerd staar ik even later door het raam van mijn huis naar buiten. Als dat de toekomst was van onze visserij, dan is het zo slecht nog niet in 2014?


Goldie veilig terug in zijn kom

We begrijpen dat bovenstaande allemaal onzin is. Dat we geen voermortieren gaan gebruiken omdat al dat knalspul in 2015 al wordt verboden, dat we in 2044 ook vissenbelasting moeten betalen en levende dieren printen een duur geintje wordt en dat Danny Fairbrass gewoon zijn Korda towel gebruikt. Soms moeten we alles niet zo serieus nemen. Het karperwereldje is soms al naar genoeg niet!

Ps. no goldfish were harmed during the writing of this article!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.