Oranjekoorts

Een maand geleden zag ik met arendsogen de advertentie van Proline staan “African Orange WK boilies” het kon voor mij niet meer gekker. Ik had altijd gedacht dat de oranjegekte ons wel voorbij zou gaan. Wat had de karperwereld te maken met een voetbal. Moesten we nu zelfs onze geschubde vrienden opzadelen met onze eigen oranje koorts? Moesten we onze vissen nog meer nationalistisch maken voor het geval ze ooit in de pan van een Pool zouden belanden. Ze zouden dan in ieder geval de leeuw in het hart dragen! Vraagtekens rezen boven mijn hoofd.

Ik was eigenlijk perplex door de actie, een actie waar later meerdere boilieboeren op in zouden spelen. Ik begon het pas te begrijpen toen ik de supermarkt binnenliep. Het leek of Beatrix enkele spaarcentjes had toegeschoven aan alle fabrikanten om het nationalisme te laten botvieren. De WK Heineken merchandise, Bungels, WK Gogo’s, WK Buddies, TNT toeters,  Dubbel Friss fluitjes en meer rommel overvielen mij. Ik overdacht , kon niet overzien, en winnen was nog niet daar. Doch wist ik dat we er zelf om hebben gevraagd. We moeten ons land supporten. Gewoonweg omdat dit land ons land is. Of het nu TNT toeters zouden zijn of WK boilies. Ze brengen bij ons onze wortels naar boven. Ons vaderlands gevoel en zorgen ervoor dat we voor even met zijn allen dezelfde passie en trotsheid delen. Het verdeelde land is voor even onverdeeld..

Subtiel blazend aan de waterkant met je camo toeter is
ook een manier om oranje te supporten!


Ik begon ook te denken. Laten we gewoon met zijn allen dan voor de komende weken even onverdeeld blijven. Laten we met zijn allen de karper even met rust. Zou het niet mooie zijn als we als karpervissers het WK in volle glorie kunnen beleven. Even de hengels aan de wilgen of vuvuzela’s hangen. Zou het niet mooie zijn als we de tijgernoten omruilen voor borrelnoten, de boilies voor bitterballen en het bier voor...tja, bier, de hengel voor de toeter en de muts voor de Pletterpetter! We geven de karper dan gewoon even vakantie. Een aaneenschakeling van rustige momenten dat de vissen gewoon weer even karper kunnen zijn. We geven ze dan gewoon de kans hun eigen WK feestje te bouwen! Een zakje Proline pralines in oranje kleur zonder haak zouden zij ook weleens waarderen!


Ik stop met denken en kijk mijn woonkamer rond. De vuvuzela staat te pronken naast de tv, de WK Buddies kijken naar mij vanaf de bank, de tijgers zijn vervangen door borrelnoten, het bier blijft bier.
Verdomme, Ben ik er weer ingetrapt…

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.