Samen zijn

Samen zijn, is samen lachen, samen huilen. Leven door dichtbij elkaar te zijn. Samen zijn, is sterker dan de sterkste storm, gekleurder dan het grauwe om ons heen. want samen zijn, ja, samen zijn. Dat wil toch iedereen! Sommige van jullie wie het genre kan appreciëren, sommige van jullie die durven te luisteren naar de boodschap van een nummer, kennen deze zinnen. Ik zelf ben er eentje van. Een liefhebber van muziek met een boodschap. Ondanks dat de boodschap van dit nummer amoureus is, wil ik verdergaan in materie en juist mijn essentie van deze woorden weergeven.

Voor mij is karpervissen een sociaal gebeuren. Een mogelijkheid om met mede vrienden nieuwe wateren te verkennen. Om niet alleen vissen te doorgronden maar ook de mensen die ze proberen te ontmoeten. Vissen is voor mij een opbouw van vriendschap. Het opbouwen van een vriendschappelijk band met iemand die dezelfde passie deelt. Vissen is voor mij pionieren, zoeken naar avontuur. Samen zijn is daar de essentie. Samen lachen, samen huilen, samen ontdekken en ontmoeten..

Het hebben van een goede vismaat kan voor een ieder van ons de hobby verrijken.  We hebben de mogelijkheid om belevenissen te delen. Om ze uit te spreken met heel weinig woorden maar waarbij je elkaar toch begrijpt. Je bent op elkaar ingespeeld als Ying en Yang, je durft uitdagingen aan te gaan. Stormen te trotseren omdat jullie beide weten dat je steunt hebt. Daarom is voor mij samen zijn sterker dan de sterkste storm en door de passie gekleurder dan het grauwe om mij heen. Je bouwt samen een wereld om jullie heen. Een wereld waarin jullie samen hebben beleeft en wat met geen pen te beschrijven was. Jullie hebben samen de filmrol tussen de oren van een levenstekende beleving. 


Hij landde mijn vis…..ik stond bovenaan veilig en droog.


Het alleen zijn aan de waterkant heeft natuurlijk ook zijn charme. Wachtend op het onbekende wat alleen voor jouw is weggelegd als een lot uit de loterij. Toch bouw je gezamenlijk een spanning op. Je fantaseert samen over geweldige vangsten, grote vissen, ultieme mogelijkheden.  Je leert van elkaar, je groeit samen de hoogte in. Je deelt methoden en technieken, je verteld je geheimen en meer. Door te vissen met je vismaat krijg je de kans te vissen met vier hengels in plaats van twee. Het systeem van gunning overruled je ego. Je gaat vissen voor het gedeelde plezier. Voor de ervaring. Je hoeft het pad niet meer alleen te bewandelen!


Wees daarom ook altijd open tegen je vismaat. Hij geeft je visserij meer kleur ondanks dat je het zelf vaak niet ziet. Gun elkaar alles, heb respect. Samen lachen, samen huilen. Uiteindelijk weten we allemaal wat we aan elkaar hebben. In goede tijden en in slechte tijden. Uiteindelijk gaat het altijd om het samen zijn.

Bedankt jongens!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.