Tussen zwijgen & gillen: Buitenspel

Met de kwartfinales van het EK in het vooruitzicht zal de titel van deze blog misschien suggereren dat ik me vooral ga richting op het EK voetbal dat momenteel is losgebarsten in Frankrijk. Vrees niet voetbalhaters, daar gaan we het niet over hebben. Althans, heel even dan. Want met het ontbreken van onze aller eigenste Nederlands elftal ben ik dit EK vooral voor de gunploegen. Onze zuiderburen doen het fantastisch en ik gun ze de titel, maar genoten heb ik vooral van de underdogs als Noord Ierland, Ierland en IJsland. Met name het Ierse publiek heeft mijn hart gestolen, wat een topsupporters! En wat is het heerlijk om die grote landen één voor één op hun bek te zien gaan toch?


De nasleep van de Frankrijktrip is minder, maar we hebben wel genoten!

En juist daar ga ik wel een bruggetje maken naar het vissen, want het op je bek gaan is ook aan de waterkant een risico. Dat ondervond ik aan den lijve tijdens de succesvolle Frankrijksessie begin mei. Kort na het vangen van een mooie vis glibberde ik onderuit over een gladde boomstronk en wist een mogelijke armbreuk te voorkomen door mijn val op te vangen met mijn schouder. Ik besefte me dat ik mazzel had, maar een dag later had ik er toch wel wat last van. Op zich logisch natuurlijk, want je spieren krijgen bij zo’n val een enorme opdonder. De 10-uur durende rit naar huis een dag later was echter een stuk minder prettig en in de weken daarop kreeg ik steeds meer pijn in mijn schouder. Toen de pijn uiteindelijk begon uit te stralen naar mijn arm heb ik maar aan de bel getrokken. Gezien de plotselinge hevige pijn (beeld je in dat je arm in de fik staat) mocht ik relatief snel door de MRI en daaruit bleek dat ik een flinke nekhernia had opgelopen. Nu schijnt het dat hernia’s zelden door een trauma (val o.i.d.) ontstaan, maar gezien het verloop van de klachten ben ik bang dat de Franse sessie dus toch een zure nasleep heeft gekregen.


Een nekhernia, heb ik dat...

En nu dan? Er zijn eigenlijk maar twee opties: rust of opereren. Nu zit ik natuurlijk niet te wachten op een maandenlang herstel en met een operatie schijn ik het snelste van mijn klachten af te zijn. Een operatie brengt echter weer extra risico’s met zich mee en dus moet ik voor mijzelf een belangrijke knoop gaan doorhakken. Wat ik ook beslis: ik moet me in ieder geval even gedeisd houden. Een cocktail van enkele pillen houdt me momenteel redelijk pijnvrij en gelukkig mag ik, als ik niet teveel stil zit, ook wel wat vissen. Een beetje struinen hier en daar is dus geen probleem. Het zet alleen wel mijn actieve plannen voor mijn visserij op het syndicaat weer even in de koelkast en helaas is dat niet het eerste jaar dat dat gebeurt. Gelukkig heb ik daar twee weken geleden al een topsessie gedraaid (zie komende zondag een nieuwe videoblog met vette beelden en vangsten).

Veel nieuwe ervaringen zal ik dus de komende tijd niet opdoen aan de waterkant en mijn blog/vlog zal even iets minder frequent gaan verschijnen. Het is niet anders en het zij zo. Maar ik ben in ieder geval genoeg tijd om plannen te maken voor het najaar ;)

Pak een bak!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.